Koulutuksen kuvaus
Koulutuksessa saat tietoa henkilökohtaisen avun järjestelmässä toimimisesta ja valmiuksia toimia ammatillisesti ja kehittää omaa toimintaasi.
Koulutuksen myötä saat myös varmuutta vuorovaikutustilanteisiin asiakkaan kanssa.
Koulutuksessa käsitellään työturvallisuutta ja työsuojelua koskevia ohjeita. Koulutus sisältää ergonomiaa sekä tietoa työhyvinvoinnista huolehtimiseen.
Koulutuksessa suoritettavat tutkinnon osa
Työn ohessa suoritettava koulutus koostuu vammaisalan ammattitutkinnon tutkinnon osasta Henkilökohtaisen avun järjestelmässä toimiminen. Tutustu koulutuksen tutkinnon osan toteutussuunnitelmaan:
Koulutuksen tiedot
Koulutuksen kesto
Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät noin 3 kuukautta.
Vaatimukset
Sinun tulee tulee täyttää SORA-lainsäädännön asettamat terveydentilavaatimukset, jotta voit osallistua koulutukseen. Tutustu koulutuksen terveydentilan ja toimintakyvyn vaatimuksiin.
Toteutus
Koulutus toteutetaan lähiopetuksena klo 9–15 välisenä aikana. Opetusta keskimäärin 4 päivää viikossa. Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmätöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työelämässä oppimisesta. Työelämässä oppimisen aikana noudatetaan työpaikan normaaleja työaikoja.
Hakeutuminen
Tärkeät tiedot hausta
Opiskelijavalinta
Valinta tehdään hakemusten tietojen perusteella. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Mahdollinen haastattelukutsu lähetetään sähköpostitse. Myös valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse. Tutkinnon osan koulutukseen ei ole pääsykoetta. Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi.
Kielitaidon arviointi
Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso A2.2). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.
Peruutusehdot
Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia. Oppisopimuskoulutuksen peruutus on maksuton.