Hyppää pääsisältöön

Toiminta hätätilanteessa ja tapaturmissa

Oikea toiminta hätätilanteessa on ratkaisevaa. Turvallisuuden materiaaleihin ja pelastussuunnitelmiin kannattaa tutustua jo ennakkoon, jotta osaa toimia oikein.

Onnettomuustilanteissa noudatetaan toimipisteen pelastussuunnitelmaa. Lisätietoja pelastussuunnitelmista saa heti opintojen alkaessa ja sinun kannattaa perehtyä niihin ennakkoon. Tee tarvittaessa hätäilmoitus huomatessasi esimerkiksi tulipalon, sairaskohtauksen tai tapaturman. Ilmoita aina tilanteista Omnian henkilökunnalle – he avustavat tilanteissa.

Voit tutustua hätätilanteessa toimimiseen ja hätänumeroon soittamiseen Hätäkeskuslaitoksen materiaalipankissa (112.fi).

Tapaturmat

Tapaturman sattuessa olethan yhteydessä henkilökuntaamme mahdollisimman pian tilanteen käsittelyä varten.

Jos olet opiskelija, ilmoita tapaturmasta mahdollisimman pian vastuuopettajallesi tai työssä oppimisen vastuuopettajalle ja työpaikan esimiehelle. Tulet täyttämään vastuuopettajasi kanssa tapaturmailmoituksen vakuutusta varten.

Lisäksi opiskelijana sinun tulee täyttää turvallisuuspoikkeamailmoitus (zef.fi). Turvallisuuspoikkeamailmoitus menee työsuojelu- ja turvallisuuspäällikölle sekä toimitilakoordinaattorille. Heidän tehtävänsä on auttaa tarvittaessa tapauksen jälkiselvittelyssä sekä päättää toimenpiteistä, joiden avulla vastaavista tapauksista voitaisiin välttyä.

Turvallisuuspoikkeamat käsitellään myös yhdessä työsuojeluryhmän kanssa.

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Mia Kivelä

Työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö

Tagit:
Turvallisuus