Hyppää pääsisältöön

Kansainvälisyys Omniassa

Omnia toimii vahvana kansainvälisissä verkostoissa ja sillä on verrattomat yhteydet ympäri maailman.

Omnia on saavuttanut merkittävän aseman kansainvälisissä verkostoissa toimijana, mikä on tulosta pitkäjänteisestä ja tavoitteellisesta kansainvälisestä kehittämis- ja hanketyöstä. Opiskelijoiden ja henkilökunnan vaihtojaksot ovat osa kansainvälistä arkeamme ja osaamistamme.

Omnia Education Partnerships Oy:n (oep.fi) kautta tapahtuva koulutusvienti on merkittävässä asemassa kansainvälisessä toimintakentässämme.

UNEVOC-verkostossa ja UNEVOC Centre 2020–2023

Omnia on nimetty UNESCON UNEVOC Centreksi vuosiksi 2020–2023. Omnia on ollut osa UNEVOC-verkostoa vuodesta 2013 alkaen.

UNESCO-UNEVOC (unesco.org) on ammatillisen koulutuksen toimijoiden järjestö, jossa on yli 220 jäsentä yli 140 valtiosta ympäri maailmaa. Omnialla on merkittävä rooli suomalaisen ammatillisen koulutuksen edustajana verkostossa.

Osallistuminen erilaisiin hankkeisiin sekä ajankohtaisen tiedon tuottamiseen ammatillisesta koulutuksesta on ollut yksi toiminnan muoto viime vuosina, mistä esimerkkeinä BILT-projekti (Bridging Innovation and Learning in TVET) sekä itsearvioinnin projekti Skills for Innovation Hubs.

Lisäksi olemme saaneet mahdollisuuden jakaa asiantuntijuutta eri foorumeissa ja tilaisuuksissa moniin teemoihin liittyen.

Uudistumista ja liikkuvuutta

European Training Foundation (europa.eu), ETF, on Euroopan Unionin erillisvirasto, joka tukee EU:n naapurimaita uudistamaan koulutus- ja työmarkkinajärjestelmiään. Vuonna 2021 ETF:n jäsenmaita on 29. Omnia liittyi ETF-verkostoon vuonna 2020.

Omnia edistää ammatillisen koulutuksen liikkuvuutta ja innovaatioita Euroopassa osana XARXA FP (xarxafp.org) -verkoston toimintaa. Verkostoon kuuluu 38 jäsenkaupunkia 15 eri maasta ympäri Eurooppaa. Verkosto edustaa yli 250 000 ammatillista opiskelijaa. 
Vuodesta 2021 lähtien Omnialla on myös edustaja XARXA FP-verkoston johtoryhmässä.

Globaalia yhteistyötä kansallisissa verkostoissa

Toimimme myös merkittävissä ja pitkäaikaisissa kansallisissa verkostoissa, joiden toiminta perustuu globaaliin yhteistyöhön ja liikkuvuuteen. Vuonna 2021 olemme mukana seuraavissa OPH:n rahoittamissa verkostoissa: Hanako Kaizen (Japani), FinnVET in China (Kiina), FINKOEDU (Etelä-Korea), India, Window to Russia (Venäjä), Go global (Nepal, Tansania, Namibia ja Uganda) sekä Responsible Global Agents (hyvien käytäntöjen levittämisverkosto). Lue lisää: FINVET (finvet.fi)

Liikkuvuus ja vierailut arjessamme

Kansainvälisen liikkuvuuden ja vaihtojaksojen määrä on kasvanut Omniassa vuosittain lukuun ottamatta pandemiavuotta.   
Meillä on vieraillut myös erittäin runsaslukuinen joukko kansainvälisiä asiantuntijoita ja VIP-tason vieraita tutustumassa ammatilliseen koulutukseen Suomessa ja Espoossa.

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa