Hyppää pääsisältöön

Kohdennettu haku ammatillisiin koulutuksiin

Haluaisitko suorittaa kesken jääneet opintosi loppuun? Vai kiinnostaisiko sinua täydentää jo suorittamaasi tutkintoa uudella osaamisalalla? Ehkä oletkin tavoitteellisesti valmentautuva kilpaurheilija tai oppivelvollinen? Esimerkiksi näissä tapauksissa kohdennettu haku voi olla sinulle oikea hakuväylä silloin kun yleistä hakua sinua kiinnostavaan tutkintoon ei ole avoinna.
""

Kohdennettu haku on tarkoitettu vain rajatulle hakijaryhmälle. Tutustu huolellisesti tällä sivulla oleviin tietoihin ennen hakulomakkeen täyttämistä. Voit tulla valituksi kohdennetussa haussa:

  • jos haluat suorittaa loppuun aiemmin kesken jääneen opintosi
  • jos sinulla on jo tutkinto, mutta haluat suorittaa saman tutkinnon toisen osaamisalan
  • olet huipulle tähtäävä, tavoitteellisesti valmentautuva kilpaurheilija ja haluat yhdistää opinnot ja urheilun
  • sinulla on pitkä työkokemus tai muulla tavoin hankittua aiempaa osaamista samalta alalta, jota haet opiskelemaan. 
  • jos olet oppivelvollinen Suomessa, eikä sinulla ole toisen asteen koulutuksen opiskelupaikkaa

Voit hakea kohdennetussa haussa, jos olet oppivelvollinen Suomessa eikä sinulla ole toisen asteen koulutuksen opiskelupaikkaa. Sinulle ei kuitenkaan voida taata paikkaa juuri siitä tutkinnosta, johon haet. Opiskelupaikkaa voidaan tarjota sellaisesta tutkinnosta, jossa on tilaa.

Mihin koulutuksiin voit hakea?

Jos kuulut edellä mainittuihin kohderyhmiin, voit hakea Omnian kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin ympäri vuoden. Hae kohdennetussa haussa silloin, kun yleistä hakua ei ole avattu. Hakemuksia käsitellään jo hakuaikana.

Koulutuksen kesto

Opintojen aloitusajankohta sovitaan tapauskohtaisesti.  Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 2–3 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Koulutuksen toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta.

Hakeutuminen

Takaisin ylös