Hyppää pääsisältöön

Työväenopistossa opiskelu

Tervetuloa harrastamaan ja opiskelemaan Espoon työväenopistoon!

Lukuvuoden ajat

Toimintaa järjestetään läpi vuoden. Opetusta ei ole pääsääntöisesti syys-, joulu- ja talvilomalla eikä pyhäpäiviä edeltävinä päivinä klo 17 jälkeen. Katso tarkat lukuvuoden ajat.

Esitteet ja oppaat

Opiskelu verkkokursseilla

Kurssille osallistumiseen tarvitset tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, jossa on internetyhteys, kamera ja mikrofoni. Suosittelemme tietokoneen käyttämistä, jotta kaikki toiminnot ovat käytettävissä.

Tarvitsetko perehdytystä verkko-opiskeluun?

Järjestämme maksutonta opetusta, jossa saat tietoja opiskelusta verkkokursseilla. Katso ajankohdat ja ilmoittaudu perehdytykseen (ilmonet.fi).

Opintopistekurssit

Kansalais- ja työväenopistojen opintopistekursseilla on nyt mahdollista ansaita opintopisteitä. Voit halutessasi saada arvioinnin kurssilla kertyneestä osaamisesta ja kerätä itsellesi opintosuoritusmerkintöjä.

Hyväksytty opintosuoritus viedään Koski-tietovarantoon (oph.fi) ja näet omat opintosuoritusmerkintäsi Oma Opintopolku -palvelussa (opintopolku.fi). Opintosuoritusmerkintä on helppo tapa osoittaa opintopistekursseilla hankittu osaaminen virallisesti esimerkiksi työnantajalle tai toiselle oppilaitokselle. Kertyneet opintopisteet ovat myös hyvä lisä omassa CV:ssä tai työhakemuksessa.

Mikä opintopistekurssi on?

Opintopistekurssi on kurssi, josta voi saada opintopisteitä omaan opintorekisteriin. Opintopistekurssilla voi opiskella myös ilman, että kerryttää siitä opintopisteitä. Opintopisteiden saamiseksi kurssi tulee suorittaa hyväksytysti.

Opintopistekurssien osaamistavoitteet, arviointikriteerit ja laajuus kerrotaan kurssiteksteissä, jolloin kursseilla hankittava osaaminen käy selkeästi ilmi.

Osaamisen arviointi, arviointimenetelmät ja kurssin laajuus

Jos haluat opintosuoritusmerkinnän, osaamisesi arvioidaan. Osaamisen arviointi on aina opiskelijalle vapaaehtoista. Päätät itse kurssin alkaessa, haluatko, että osaamistasi arvioidaan ja että saat kurssista opintosuoritusmerkinnän. Kurssille voit siis osallistua, vaikka et haluaisikaan osaamisen arviointia ja opintosuoritusmerkintää.

Osoitat osaamisesi kurssin aikana erilaisilla arviointimenetelmillä. Opettaja arvioi osaamisesi kurssin arviointikriteerien perusteella. Kurssin arviointikriteerit ja -menetelmät on kerrottu ePerusteet-palvelussa (eperusteet.opintopolku.fi), jonne löydät linkin kurssin tiedoista Ilmonetissa. Osaaminen arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty-merkintä tarkoittaa, että olet saavuttanut kurssin osaamistavoitteet. Opintosuoritusmerkinnät tehdään vasta, kun kurssi on päättynyt. Vain hyväksytyt suoritukset viedään Koski-tietovarantoon. Saat tiedon hyväksytystä kurssisuorituksesta ja löydät suoritusmerkinnän Oma Opintopolku –palvelusta.

Kurssin laajuus ilmoitetaan opintopisteinä. Yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Kurssin sisällöstä riippuu, miten paljon tavoitteiden saavuttaminen edellyttää itsenäistä työskentelyä opetustuntien lisäksi.
 

Mitä hyötyä opintopisteistä on?

Opintopistekurssien suoritusmerkinnät näet Oma Opintopolku -palvelussa, josta voit jakaa haluamasi suoritukset esimerkiksi työnantajalle tai toiselle oppilaitokselle. Vastaanottavan oppilaitoksen hyväksynnällä opintopisteitä voi hyväksilukea myös toisen oppilaitoksen opinnoissa, esimerkiksi vapaavalintaisissa kieliopinnoissa.

Lähtökohtaisesti tallennetut tiedot säilytetään Koski-tietovarannossa pysyvästi, mutta halutessasi voit peruuttaa suostumuksesi tietojesi säilytykseen Oma Opintopolku -palvelussa.

Miten opintopistekurssille voi osallistua?

Ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan Ilmonetin (ilmonet.fi) kautta. Työväenopiston asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa ilmoittautumisessa. Anna suostumuksesi tietojen käsittelyyn Ilmoittautuessasi tai viimeistään kurssin alussa, jotta opintopistemerkinnät voidaan kirjata Koski-tietovarantoon. Suostumus annetaan joko sähköisen tunnistautumisen kautta Ilmonet-palvelussa tai erillisellä lomakkeella Espoon työväenopiston asiakaspalvelussa.

Voit osallistua opintopistekurssille myös, vaikka et haluaisikaan kurssista suoritusmerkintää.

Osaamisen osoittaminen tapahtuu osana kurssin toimintaa, joten opintosuoritusmerkinnän saaminen edellyttää aktiivista osallistumista kurssille. Tehtävät ovat kurssilla pääsääntöisesti kaikille yhteisiä.

Vakuutukset

Opiskelijoita tai heidän omaisuuttaan ei ole vakuutettu Espoon työväenopiston toimesta.

Anna palautetta tai ehdota kurssia

Anna palautetta tai ehdota uutta sinua kiinnostavaa kurssia palaute- tai kurssi-idealomakkeemme kautta. Palautteesi on meille todella tärkeää, kehitämme palautteiden avulla jatkuvasti toimintaamme.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Takaisin ylös