Hyppää pääsisältöön

Tutkimustoiminta

Edistämme ammatillista koulutusta ja elinikäistä oppimista niin kansallisesti kuin kansainvälisesti yhteistyössä yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten sekä tiedeseurojen kanssa.

Oppilaitoksen tutkimustoiminta tukee tulevaisuuden innovatiivisia pedagogisia ratkaisuja ja modernien oppimisympäristöjen rakentumista.

Verkostotoimintaamme

  • Omnian on mukana AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ry:n (ottu.fi) hallituksessa (2022–2024).
  • Omnia osallistuu AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivien 2022 suunnitteluun ja toteutukseen. Seuraavat tutkimuspäivät järjestetään Rovaniemellä 9.-10.11.2022 yhteistyössä Lapin yliopiston, Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin koulutuskeskus REDU:n kanssa.
  • EU-rahoitteinen SusTexEdu -hanke (2022–2024) yhteistyössä Suomen, Ruotsin, Viron, Belgian ja Unkarin kanssa. Tavoitteena on tekstiili- ja vaatetusalan ammatillisen- ja korkea-asteen koulutuksen kehittäminen kestävän kehityksen strategian mukaiseksi yhteistyössä koulutuksen, työelämän ja tutkimuksen kanssa.  
  • EU-rahoitteinen CLEMET -Cleantech Mobility Education for Tomorrow -hanke päättyi 2022. Sen tavoitteena oli edistää autoalan toisen- ja korkea-asteen koulutuksen sekä työelämän yhteistyötä sekä vastata liikennealan teknologian tuomiin muutostarpeisiin. Lue julkaisu Kiihdytyskaistalla tulevaisuuden osaamiseen (theseus.fi).
  • Tutkimustoiminta osallistuu koulutuksen ennakointiin osana Omnian kehittämistoimintaa. Tavoitteena on tukea alan opettajien ja asiantuntijoiden työtä.
  • Alan tieteelliset seminaarit, tutkimuspäivät ja -yhteisöt (NORDYRK ja EAPRIL) ovat osa toimintaamme.
  • Osallistumme alan tutkimus- ja oppikirjaprojekteihin sekä muuhun ajankohtaiseen julkaisutoimintaan.
  • Omnian tutkimuspäällikkö on mukana mm. Tulevaisuuden tutkimusseurassa.

Tutkimuslupa

Tutkimuslupaa Omniassa haetaan täyttämällä lomake, jonka voi toimittaa joko sähköpostin liitteenä tai postitse.

Tutkimuslupa pdf, 310.37 KB

Liitteeksi tarvitaan tutkimuksen ohjaajan hyväksymä tutkimussuunnitelma sekä tutkimusaineiston keruusuunnitelma. Lisäksi henkilötietojen keruu edellyttää erillisen liitteen käsittelyä (tutkimusluvat@omnia.fi). Lupahakemuksen käsittelyyn kannattaa varata aikaa 2–3 viikkoa.

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Kehittäminen