Hyppää pääsisältöön

Oppisopimus

Tutustu oppisopimuksen mahdollisuuksiin

Oppisopimus tarjoaa joustavan polun opiskella ammattiin. Se on myös käytännönläheinen keino kehittää omaa tai työyhteisön ammatillista osaamista. Oppisopimus sopii kaikille taustasta tai iästä riippumatta ja sen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden.

Oppisopimuksella ammattiin

Oppisopimuksella voit opiskella minkä tahansa ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan työn kautta oppien. Oppisopimus sopii opiskelumuodoksi, kun sinulla on opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka.

Hankit samanaikaisesti työkokemusta, ammatillisia verkostoja ja kehität ammattitaitoasi. Saat palkkaa tehdystä työstä ja todistuksen osaamisestasi.

Oppilaitoksessa suoritettavat opinnot tukevat työtehtäviä ja opittua pääsee soveltamaan heti käytäntöön, jolloin opiskelu on monipuolista ja työelämälähtöistä.

Oppisopimus sopii koko tutkinnon suorittamisen lisäksi myös lyhyimmille työjaksoille, esimerkiksi kesätyön ajaksi.

Lue lisää oppisopimuksesta

Yrittäjän oppisopimus

Haluatko kehittää omaa osaamistasi tai saada lisäpotkua yritystoiminnallesi?  Yrittäjän oppisopimus tarjoaa joustavia mahdollisuuksia yrittäjän opiskeluun, olitpa juuri aloittanut tai jo enemmänkin kokemusta kerännyt yrittäjä.

Yrittäjän oppisopimuksella voit opiskella ammattialakohtaisten tutkintojen lisäksi yleisiä liiketoimintaan tai yrittäjyyteen liittyviä kokonaisuuksia. Voit opiskella oman tarpeesi mukaan lyhyempää tai pidempää kokonaisuutta, koko tutkinnon suorittaen tai tutkinnosta osia opiskellen.

Tutustu oppisopimuksen mahdollisuuksiin yrittäjälle

Täydennä henkilöstösi osaamista tai hanki uusia osaajia oppisopimuksen avulla

Oppisopimus on oiva keino kehittää henkilöstösi osaamista ja ammattitaitoa työssä. Se on hyvä vaihtoehto myös silloin kun tarvitset räätälöityä, tutkintoon johtavaa koulutusta useammalle henkilölle.

Oppisopimus sopii niin uusien työntekijöiden kouluttamiseen kuin nykyisen henkilöstön osaamisen päivittämiseen tai täydentämiseen. Valittavana on pidempiä ja lyhyempiä kokonaisuuksia, aina tarpeen mukaan. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden.

Lue lisää oppisopimuksen vaihtoehdoista