Koulutuksen kuvaus
Koulutuksen opit ruoanvalmistusta ja toimintaympäristön puhtaanapitoa. Perehdyt keittiöissä tarvittavien tavaroiden ja aineiden tilaamiseen sekä kustannusten ja talouden seuraamiseen. Myös asiakaspalvelu ja ruokapalveluvastaavana toimiminen ovat tärkeässä roolissa koulutuksessa.
Koulutus antaa valmiudet toimia ruokapalveluvastaavana päiväkodeissa, kouluissa ja muissa vastaavissa tehtävissä. Suoritetut tutkinnon osat voidaan hyväksi lukea ravintola- ja cateringalan perustutkintoon.
Koulutuksessa suoritettava tutkinnon osa
Työn ohessa suoritettava koulutus koostuu ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon osista. Tutustu tutkinnon osien toteutussuunnitelmiin:
Koulutuksen tiedot
Koulutuksen kesto
Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät noin 8 kuukautta.
Vaatimukset
Koulutus edellyttää työpaikkaa. Suomen kielen kielitaitovaatimus on A2.2.
Toteutus
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena omissa työtehtävissä. Lisäksi koulutus sisältää yhteensä 8 koulutuspäivää.
Hakeutuminen
Tärkeät tiedot hausta
Opiskelijavalinta
Valinta tehdään hakemusten tietojen perusteella. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Haastattelukutsu valintakeskusteluihin lähetetään sähköpostitse. Myös valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse. Tutkinnon osan koulutukseen ei ole pääsykoetta. Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi.
Kielitaidon arviointi
Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso A2.2). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.
Peruutusehdot
Oppisopimuskoulutuksen peruutus on maksuton.