Hyppää pääsisältöön

Dieettikokin koulutus

Erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Onko vastuullasi toteuttaa ja kehittää aterioita erityisruokavaliota noudattaville asiakkaille? Haluatko kehittyä erityisruokavalioiden asiantuntijaksi. Dieettikokki tuntee paitsi makujen salat, myös lukuisat erityisruokavaliot.

Koulutuksen kuvaus

Dieettikokki valmistaa maistuvat ja terveelliset ateriat asiakkaille, joilla on ruoka-aineallergioita tai -yliherkkyyksiä tai erilaisia ruokavalioon vaikuttavia sairauksia. Tässä koulutuksessa opit huomioimaan asiakasryhmien ravitsemushoidolliset eritystarpeet taloudellisten ja laadullisten tavoitteiden mukaisesti. Kehityt erityisruokavalioiden asiantuntijaksi, joka osaa suunnitella ja valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ruokalajeja ja aterioita. Tunnistat myös eri uskontojen ja kulttuurien vaikutukset ruuan raaka-aineiden valintaan. Koulutuksessa opit valmistuksen lisäksi pakkaamaan ja laittamaan esille ruokalajit ja ateriat sekä huolehtimaan niihin liittyvistä pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Koulutus on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista. Koulutus edellyttää alan peruskoulutusta ja/tai noin 3–5 vuoden työkokemusta.

Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien.  Tarvitset opintojen ajaksi työpaikan, jossa voit tehdä toteuttaa ja suunnitella erityisruokavaliopalveluita.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.

Haku

Espoon keskus, iltaopetus

Hakuaika:

2.9.2022 klo 00.01 - 31.1.2023 klo 23.59

Koulutus alkaa:

6.3.2023
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Ruoka ja juoma