Hyppää pääsisältöön

Muistihoitajan koulutus

Vanhustyön erikoisammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Kiinnostaako sinua kehittää vanhustyön osaamistasi? Vanhustyön erikoisammattitutkinto syventää ammattitaitoasi ikääntyneen ihmisen kohtaamiseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Koulutuksen kuvaus

Koulutus syventää vanhustyön osaamistasi ja lisää ammattitaitoasi toimia vaativissa sosiaali- ja terveysalan tehtävissä. Opit kartoittamaan ikääntyneen ihmisen elämänkulun ja toimimaan eettisiä periaatteita sekä vanhustyötä ohjaavien säädösten ja ohjeiden mukaisesti. Syvennät osaamistasi ikääntymiseen liittyvän arkiteknologian ja hyvinvointiteknologian hyödyntämisessä. Kehityt toimimaan erilaisissa verkostoissa. Opit myös integroimaan työprosesseja laadukkaasti, tavoitteellisesti, taloudellisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.

Koulutus antaa sinulle valmiudet tukea muistioireisen tai muistisairaan ihmisen arkea ja elämää sekä ohjata hänen läheisiään ja omaishoitajiaan. Valinnaisena suoritettavat saattohoitotyön, kuoleman kohtaamisen ja läheisten tukemisen opinnot vahvistavat osaamistasi ikääntyneen ihmisen saattohoitotyössä.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Koulutuksen suorittaminen edellyttää sosiaali- ja terveydenhuollon ammattiosaamista. Tutkinnon suorittaminen edellyttää, että opiskelijalla on vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, työkokemusta vanhustyöstä sekä tutkinnon suorittamiseen sopiva työpaikka. Opiskelijan tulee olla myös rekisteröitynä sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valviran) ylläpitämään keskusrekisteriin.

Koulutukseen osallistujien tulee täyttää SORA-lainsäädännön asettamat terveydentilavaatimukset. Tutustu koulutuksen terveydentilan ja toimintakyvyn vaatimuksiin.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1,5–2 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena yhteistyössä työelämän ja vanhustyön asiantuntijoiden kanssa. Opinnot sisältävät etäopetusta, verkko-opintoja, itsenäistä opiskelua sekä omaa työtä kehittäviä tehtäviä. Etäopetuspäiviä on keskimäärin 2–3 kuukaudessa ja ne toteutetaan arkisin klo 13–16. Tutkinto suoritetaan osoittamalla osaaminen työelämässä järjestettävässä näytössä tutkinnon osa kerralla.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.

Haku

Verkko-opetus

Hakuaika:

19.2.2024 klo 09.00 - 31.8.2024 klo 23.59

Koulutus alkaa:

11.9.2024
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Hyvinvointi ja terveys