Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Ajoneuvoasentaja

Autoalan perustutkinto
Perustutkinto
Kiinnostaako sinua autot ja niiden huoltaminen? Halutko tehdä työtä käsilläsi modernia tekniikkaa hyödyntäen? Ajoneuvoasentaja on kädentaitaja, joka hallitsee auton etupuskurista takapuskuriin ja kaiken siltä väliltä.

Koulutuksen kuvaus

Ajoneuvoasentaja on monipuolinen autoalan ammattilainen. Koulutuksessa opit tekemään ajoneuvojen tai koneiden huoltoja, vianhakua ja korjauksia itsenäisesti ottaen huomioon ajoneuvoalaa koskevat säädökset turvallisuutta ja ympäristöasioita unohtamatta.

Opintojen aikana opit teknisen osaamisen lisäksi asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja. Työssä käytettävät tietokoneet, diagnosointilaitteet sekä maahantuojien ja varaosaliikkeiden tietokoneohjelmat tulevat tutuiksi.

Autoalan opiskelu on hyvin käytännönläheistä, ja suurin osa opeista opitaan oikeissa töissä. Omnialla on harjoituskorjaamo, johon asiakkaat tuovat autoja korjattavaksi ja huollettavaksi.

Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus suuntautua Moottoriurheilu-uralle, joka on ainoa moottoriurheilumekaanikoksi valmentava koulutus Suomessa. Tutkinto suoritetaan ammatillisen kiltatoiminnan mallin mukaisesti.  

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla.  Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen edistäminen on osa perustutkinto-opiskelijan opintoja. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Minkälaisiin tehtäviin valmistut?

Ajoneuvoasentajana voit työskennellä esimerkiksi isoissa autotaloissa ja merkkikorjaamoissa.  Korjaamoketjut ovat yleistyneet alalla ja ne tarjoavat paitsi työpaikkoja, myös mahdollisuuden oman yrityksen perustamiseen.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 2–3 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on 3–5 kertaa viikossa.

Koulutuksen voit myös suorittaa oppisopimuksella.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta.

Haku

Suomenoja, päivä

Hakuaika:

23.8.2021 klo 00.00 - 31.10.2021 klo 23.59

Koulutus alkaa:

7.1.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Tärkeät tiedot jatkuvasta hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Yhteishaku

Yhteishaussa voivat iästä riippumatta hakea sellaiset peruskoulun tai lukion suorittaneet hakijat, joilla ei vielä ole ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa.

Tärkeät tiedot yhteishausta

Opiskelijavalinta

Tutkintoon ei ole pääsykoetta. Katso muut yhteishaun valintaperusteet (opintopolku.fi).

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Harkinnanvarainen valinta

Sinut voidaan valita opiskelijaksi harkinnanvaraisesti seuraavista syistä:

  • Oppimisvaikeudet
  • Sosiaaliset syyt
  • Koulutodistusten puuttuminen (jos olet keskeyttänyt peruskoulun)
  • Koulutodistusten vertailuvaikeudet (jos haet ulkomaisella todistuksella)
  • Tutkinnon suorittamiseen riittämätön tutkintokielen kielitaito.

Lue lisää tietoa harkinnanvaraisesta valinnasta.

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Takaisin ylös
Tagit:
Ajoneuvo ja tekniikka