Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Harkinnanvarainen valinta yhteishaussa

Oppilaitos voi ottaa opiskelijoita koulutuksiin harkinnanvaraisen valinnan kautta. Tällöin valinta tehdään valintapistemääristä riippumatta. Hakija, joka on perusopetuksessa opiskellut sekä äidinkieltä että matematiikkaa yksilöllistetyn oppimäärän mukaisesti, hakee automaattisesti harkinnanvaraisessa valinnassa.

Perusteena harkinnanvaraiselle valinnalle voi olla:

  • Oppimisvaikeudet
  • Sosiaaliset syyt
  • Koulutodistusten puuttuminen (jos olet keskeyttänyt peruskoulun)
  • Koulutodistusten vertailuvaikeudet (jos haet ulkomaisella todistuksella)
  • Tutkinnon suorittamiseen riittämätön tutkintokielen kielitaito.

Näin haet harkinnanvaraisen valinnan kautta Omniaan

Toimita InfoOmniaan:

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan asiantuntijalausunto (esimerkiksi lääkärin, psykologin, erityisopettajan tai kuraattorin lausunto) sekä kopio viimeisimmästä koulu- tai jaksotodistuksestasi.

Jos olet hakenut Omniaan useampaan eri tutkintoon, riittää että toimitat yhden hakemuksen liitteineen. Huomaa, että harkinnanvaraisen valinnan kautta hakeneet voivat tulla valituiksi myös saamiensa valintapisteiden perusteella. Ulkomaisella todistuksella hakeneet sekä perusopetuksen keskeyttäneet voivat tulla valituiksi vain harkinnanvaraisen valinnan kautta. Harkinnanvaraisen valinnan teemme hakijan toimittamien liitteiden ja lausuntojen perusteella. Hakija, jonka äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan tarvittaessa suomen kielen kartoitukseen.

Hakemus liitteineen on toimitettava 5.4.2022 mennessä.

Voit toimittaa liitteet lähettämällä ne postitse InfoOmniaan tai turvasähköpostilla (smail.omnia.fi). Kirjoita turvasähköpostin vastaanottajaksi info@omnia.fi.

Liitteiden toimitusosoite: InfoOmnia PL 77710 (Kirkkokatu 16 B) 02070 Espoon kaupunki

Lue lisää harkinnanvaraisesta valinnasta (opintopolku.fi).  

Takaisin ylös
Tagit:
Ohjaus