Hyppää pääsisältöön

Ajoneuvoalan koulutus

Ajoneuvoalan ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Onko sinulla työkokemusta ajoneuvoalalta? Haluaisitko oppia lisää ja hankkia samalla valmiuksia uusiin haasteisiin alalle? Autojen jatkuva nopea tekninen kehitys haastaa niin alan työntekijät

Koulutuksen kuvaus

Ajoneuvoalan ammattitutkinnolla päivität osaamisesi ajoneuvojen huolto-, vianhaku- ja korjaustehtäviin. Voit suunnata osaamisesi mekaanikon tehtäviin, huolto- ja korjausohjeiden käyttämiseen, huolto- ja mittaustöihin tai vianhaku- ja vian paikallistamisen tehtäviin.

Ammattitutkinnon korjaamopalvelun osaamisala mahdollistaa toimimisen henkilöautomekaanikkona korjaus-, huolto- ja vianhakutehtävissä.  

Tutkinnon suoritettuasi osaat ottaa työssäsi huomioon ajoneuvoalaa säätelevät asetukset, lait ja määräykset. Tutkinto antaa sinulle pätevyyden myös tulitöiden tekemiseen, ensiavun antamiseen, ajoneuvojen ilmastointilaitteiden huoltoon ja sähköturvallisuuteen liittyviin tehtäviin.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Tutkinnon suorittamiseen vaaditaan joko autoalan perustutkinto tai vähintään 3 vuotta autoalan työkokemusta.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 2 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin 2-3 kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.

Haku

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.
Takaisin ylös
Tagit:
Ajoneuvo ja tekniikka