Hyppää pääsisältöön

Ajoneuvoalan koulutus

Ajoneuvoalan ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Onko sinulla työkokemusta ajoneuvoalalta? Haluaisitko oppia lisää ja hankkia samalla valmiuksia uusiin haasteisiin alalle? Autojen jatkuva nopea tekninen kehitys haastaa niin työnjohdon kuin myynnin tekijät.

Koulutuksen kuvaus

Ajoneuvoalan ammattitutkinto antaa sinulle pätevyyden toimia alan vaativimmissa tehtävissä. Voit painottaa opintosi kiinnostuksesi mukaan joko myynnin ja asiakaspalvelun, korjaamopalveluihin tai työnjohdon tehtäviin. 

Myynnin ja asiakaspalvelun osaamisalalla vahvistat myyntiosaamistasi, opit taloudellista ja tehokasta myyntityötä ja huomioimaan asiakkaan tarpeita työssäsi.

Korjaamopalvelun osaamisala mahdollistaa toimimisen henkilöautomekaanikkona korjaus-, huolto- ja vianhakutehtävissä.  

Työnjohdon osaamisalalla vahvistat valmiuksiasi toimia työnjohdon tehtävissä ja kehität esimiestaitojasi. Opit suunnittelemaan ja organisoimaan asiakaspalvelutoimintoja, ajoneuvokorjaamon tai ajoneuvo- tai varaosamyyntiä. Myös kestävän kehityksen huomioiminen tulee sinulle tutuksi.

Tutkinnon suoritettuasi osaat ottaa työssäsi huomioon ajoneuvoalaa säätelevät asetukset, lait ja määräykset. Tutkinto antaa sinulle pätevyyden myös tulitöiden tekemiseen, ensiavun antamiseen, ajoneuvojen ilmastointilaitteiden huoltoon ja sähköturvallisuuteen liittyviin tehtäviin. Osana tutkintoa voit suorittaa myös autoalan sähköturvallisuus SFS6002-koulutuksen.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan.

Lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Tutkinnon suorittamiseen vaaditaan joko autoalan perustutkinto tai vähintään 3 vuotta autoalan työkokemusta.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Haku

Suomenoja, päiväopetus

Hakuaika:

1.6.2022 klo 00.01 - 31.8.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

10.10.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Ajoneuvo ja tekniikka