Hyppää pääsisältöön

Omnian ja Örum Oy Ab:n yhteistyö tuo Autoasi Akatemian Suomenojalle

Uutinen | 27.01.2023
Yhteistyö mahdollistaa osaajien kouluttamisen korjaamojen ajankohtaisiin tarpeisiin.
Auoasi Akatemian avajaistilaisuus Suomenojan toimipisteessä 26.1.2023
Avajaistilaisuus pidettiin Suomenojan toimipisteessä 26. tammikuuta.

Omnia ja Örum Oy Ab ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on saada Omniasta autokorjaamoille entistä valmiimpia mekaanikkoja. Autoasi Akatemian avajaisia Omnian Suomenojan toimipisteellä vietettiin torstaina 26. tammikuuta.

Autoasi tuottaa Suomenojalle korjaamon kaltaisen aidon oppimisympäristön, jossa pystytään huoltamaan ja korjaamaan nykyaikaisia autoja. Toiminta simuloi normaalia korjaamon toimintaa. 

Osaajien saatavuus edellä

Koulutuskuntayhtymän johtaja Tuula Antola nosti avajaispuheenvuorossaan esiin autoalan palveluketjun osaamisen, johon opiskelijoille tarjotaan Autoasi Akatemiassa mahdollisuus.

”Se on mitä suurimassa määrin asiakaskeskeisyyttä. Työelämän tarpeiden muuttuessa haluamme varmistaa osaajien saatavuuden autoalalla”, hän sanoi.

Antola myös muistutti, että toukokuussa 2023 järjestettävän Taitaja2023-finaalin päänäyttämönä autoalalla toimii Suomenojan toimipiste.

Työssäoppimisympäristöt ketjun korjaamoissa

Örum Oy:n toimitusjohtajan Anu Oran mukaan yhteistyösopimus pyrkii vastaamaan korjaamojen kasvavaan muutospaineeseen.

”Teknologian muuttuessa panostus diagnostiikkaan ja tarjoamamme e-expert-koulutuspolku ovat osaltaan vastaamassa tähän. On hienoa, että Omnia on tässä asiassa pioneerina, joka haluaa ratkaista haasteita ja tarjota upeita polkuja opiskelijoille ja uusille ammattilaisille”, hän sanoi avajaistilaisuudessa.

Autoasi Akatemian opiskelijat ja ohjaajat saavat käyttöönsä Diagnon koulutustarjonnan sekä yksilölliset koulutukset. Lisäksi Akatemian opiskelijoille pyritään järjestämään työssäoppimisympäristöt alueen Autonomi-, Autoasi-, BCS- ja e-Expert-korjaamoista.

Ammatillisen resilienssin vahvistamista

Avajaistilaisuudessa mukana ollut Autoalan keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg pitää Omnian ja Örumin yhteistyötä erittäin merkittävänä.

”Tämäntyyppisillä yhteistyöratkaisuilla pystytään kohdentamaan osaamista ja vahvistetaan ammatillista resilienssiä eli sitä, että pystytään entistä paremmin vastaamaan autoalan suuriin muutoksiin”, hän kiittää.

Sohlberg puhui tilaisuudessa autoalan muutoksista, jotka koskevat neljää osa-aluetta: energiaa, taloutta, koulutusta ja ympäristöä.

”Ammatit lisääntyvät, ja meidän on vahvistettava kansainvälistä kilpailukykyä. Ilmastonmuutos ja tarve jatkuvalle oppimiselle asettavat kaikille haasteita. Tarvitsemme myös paljon eri toimialojen välistä yhteistyötä varmistaaksemme osaamisen ja palveluliiketoiminnan kehittymisen”, hän totesi.

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Oppimisympäristöt
Työelämäyhteistyö