Hyppää pääsisältöön

Omnian aikuiskoulutukselle kansainvälisen liikkuvuustoiminnan akkreditointi

Uutinen | 17.01.2022
Opetushallitus myönsi Omnialle aikuiskoulutuksen kansainvälisyystoiminnan akkreditoinnin 1.2.2022 alkaen ohjelmakauden loppuun eli vuoteen 2027 asti.

Akkreditoinnin yleisenä tavoitteena on nostaa opettamisen ja oppimisen laatua ja edistää eurooppalaisia arvoja: osallisuutta, monimuotoisuutta, suvaitsevaisuutta ja demokratiaa sekä jakaa tietoa eurooppalaisesta kulttuuriperinnöstä ja monimuotoisuudesta tukemalla ja kehittämällä aikuiskoulutushenkilöstön ammatillisia verkostoja.

Akkreditointi mahdollistaa siirtymisen yksittäisistä hankkeista kohti suunnitelmallisempaa, monivuotista ja strategisempaa kansainvälisyystoimintaa. Samalla se mahdollistaa kaikkien Omnian aikuiskoulutusta tarjoavien ja sitä sivuavien toimialojen kansainvälisen liikkuvuustoiminnan kehittämisen ns. yhden luukun periaatteella. Näin mahdollistuvat niin työväenopiston, aikuislukion, aikuisten perusopetuksen, aikuisten työpajojen kuin Omnian kirjastonkin henkilöstön ulkomailla tapahtuva täydennyskoulutus ja liikkuvuusjaksot.

Omnian aikuiskoulutus on näin saanut merkittävän osoituksen kansainvälisen toimintansa pitkäjänteisestä kiitettävästä hoitamisesta ja kehittämisestä sekä halusta jatkaa sen kehittämistä myös tulevaisuudessa. 

Saatu osoitus aikuiskoulutuksen kansainvälisen toiminnan osaamisesta täydentää Omnialle jo aiemmin myönnettyä ammatillisen koulutuksen akkreditointia. Yhdessä myönnetyt akkreditoinnit ovat osoitus Omnian kansainvälisen toiminnan suunnitelmallisuudesta, pitkäjänteisyydestä ja korkeasta tasosta.
 

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Kansainvälisyys