Hyppää pääsisältöön

Kirjaston työskentelytilat ja välineet

Palvelu
Kirjasto tarjoaa rauhallisia työtiloja opiskeluun yksin ja ryhmässä sekä erilaisia työvälineitä opiskelun tueksi.

Työskentelytilat

Kirjasto on rauhallinen ympäristö opiskella tai työskennellä yksin sekä ryhmässä. Anna kuitenkin muille opiskelurauha ja vältä kovaäänistä keskustelua sekä turhaa puhelimen käyttöä.

Kirkkokadulla on kaksi pientä työtilaa, joita voi varata hiljaiseen työskentelyyn. Kysy vapaita aikoja ja lisätietoja kirjaston henkilökunnalta. Lehtisali on hiljaisen työskentelyn tila, jossa voi käyttää laitettaan.

Työskentelyvälineet

Kirjaston asiakastietokoneet ovat vapaasti käytettävissä kirjaston aukioloaikoina. Kirkkokadulla on 14 ja Leppävaarassa 9 asiakastietokonetta. Niitä ei voi varata etukäteen, vaan voit mennä suoraan vapaalle koneelle. Kirjaudu tietokoneelle omalla opiskelijatunnuksellasi. Kirjastossa on käytössä Omnian turvatulostus. Kirkkokadulla tulostin on sisällä kirjastossa, tilassa KA0068. Leppävaarassa lähin tulostin on kirjaston ulkopuolella käytävällä. 

Leppävaaran kirjastossa on 18 kannettavaa tietokonetta, joita lainataan opiskelijoille yhden opiskelupäivän ajaksi. Laite lainataan kirjastokortilla ja se on palautettava ennen kirjaston sulkeutumista. Laitteita ei saa viedä kotiin. 

VR-laitteet

Omnian kirjastoissa voit tutustua virtuaalitodellisuuteen HTC Vive VR-laitteilla. Kirkkokadulla VR-laitteet sijaitsevat kirjaston ATK-tilassa KA0063, mikä on varattava Wilman kautta. Upseerinkadulla VR-laitteet sijaitsevat kirjastosalin nurkkauksessa. Valittavana on laaja valikoima erilaisia pelejä ja sovelluksia. Voit esimerkiksi tutkia maapallon eri kohteita Google Earthilla, testata osaamistasi trukin käyttöönottotarkastuksessa tai kokea liikunnan riemua nyrkkeilypelissä.

Liikuntavälineet

Omnian kirjastossa on kokoelma lainattavia liikuntavälineitä. Niiden tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta sekä tutustuttaa erilaisiin välineihin ja liikuntamuotoihin. Välineet lainataan Omnian kirjastokortilla ja niiden laina-aika on 28 vrk, poikkeuksena lainattavat uintirannekkeet ja kausikortit.

Liikuntavälineet on luetteloitu kirjaston tietokantaan, joten ne löytyvät kirjaston Aineistohausta (omnia.verkkokirjasto.fi) asiasanalla "liikuntavälineet".

Takaisin ylös