Hyppää pääsisältöön

Ravintola- ja suurtalouskokin koulutus

Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Haluatko päivittää ravintola-alan tai suurkeittiön osaamistasi? Tai oletko jo tehnyt töitä ammattikeittiössä, mutta sinulta puuttuu tutkinto? Ruokapalvelujen ammattitutkinnon avulla syvennät ravintola-alan osaamistasi ja saat todistuksen taidoistasi.

Koulutuksen kuvaus

Ruokapalvelujen ammattitutkinnossa voit suuntautua ravintola- tai suurtalouskokin osaamisalalle. Koulutuksen avulla laajennat aiempaa keittiöalan osaamistasi sekä tutustut pohjoismaisen keittiön saloihin ja kasvisruokien valmistukseen. Myös alan työvälineet, koneet ja laitteet tulevat opintojen aikana tutuiksi. 

Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti. Koulutus vahvistaa taitojasi suunnitella työtäsi sekä toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä ruoanvalmistustehtävissä. 

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat ravintolan tai suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä. Hakijalla tulee olla suoritettuna alan perusopintoja tai työkokemusta keittiötyöstä.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1-1,5 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi.

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.

Haku

Espoon keskus, iltaopetus

Hakuaika:

1.9.2022 klo 00.01 - 31.1.2023 klo 23.59

Koulutus alkaa:

6.3.2023
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Ruoka ja juoma