Hyppää pääsisältöön

Leipomoalan kisällin koulutus

Leipomoalan ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Oletko jo kokenut jauhopeukalo ja haluat oppia lisää? Leipomoalan ammattitutkinto sopii sinulle, joka olet jo leipomoalan ammattilainen ja haluat kehittää ammattitaitoasi ja edetä työurallasi vaativampiin tehtäviin.

Koulutuksen kuvaus

Leipomoalan ammattitutkinto vie sinut herkullisiin makumaailmoihin. Omnia on luovien käsityön taitajien paikka, jossa alan trendejä haistellaan ja maistellaan opettajien opastuksella. Leipomoalan ammattitutkinnon hakijalla tulee olla leipomoalan työpaikka, alan työkokemusta ja elintarvikealan perustutkintoa vastaava osaaminen. Voit valita itsellesi mieluisimman osaamisalan kolmesta vaihtoehdosta.

Kondiittorikisällin osaamisalalla opit kaikki kondiittorityön työvaiheet. Opit tekemään taikinat ja massat sekä muotoilemaan erilaisia tuotteita, paistamaan ja viimeistelemään koristeineen sekä pakkaamaan tuotteet myyntiä varten. Suolaiset ja makeat kakut, pikkuleivät, leivokset, konvehdit ja koristeet sekä erikoisruokavaliotuotteet valmistuvat taitavista käsistäsi.

Leipurikisällin osaamisalalla opit kaikki leipomotyön työvaiheet. Opit tekemään taikinat ja massat sekä muotoilemaan erilaisia tuotteita, paistamaan ja viimeistelemään koristeineen sekä pakkaamaan tuotteet myyntiä varten. Erilaiset ruokaleivät, kahvileivät ja muut leipomotuotteet sekä erikoisvaliotuotteet valmistuvat taitavista käsistäsi.

Leipomoteollisuuden kisällin osaamisalalla opit hallitsemaan leipomoteollisuuden valmistusprosessit. Opit hallitsemaan raaka-aineet ja niiden käytön suuressa mittakaavassa ja valmistamaan taikinat ja massat teollisia tuotteita varten.

Yhteisissä opinnoissa opit hallitsemaan elintarviketurvallisuuden sekä tarvittavien koneiden ja laitteiden käytön. Työympäristön siisteydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen tulee opintojen myötä osaksi työskentelyn rutiinia. Opit myös tekemään tuotteiden omavalvontaa, tuoteselosteita ja hallitsemaan tietotekniikan käyttöä työssäsi.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja myös ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Leipomoalan ammattitutkinnon hakijalta edellytetään leipomoalan työpaikka, alan työkokemusta ja elintarvikealan perustutkintoa vastaava osaaminen. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä. 

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.

Haku

Espoon keskus, iltaopetus

Hakuaika:

1.2.2024 klo 00.01 - 31.5.2024 klo 23.59

Koulutus alkaa:

19.8.2024
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Ruoka ja juoma