Hyppää pääsisältöön

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan koulutus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Viihdytkö lasten ja nuorten kanssa? Haluatko tukea työssäsi lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä? Kasvatus- ja ohjausalan ammattilainen on tärkeä linkki varhaiskasvatuksen ja opetuksen moniammatillisissa työyhteisöissä.

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksessa syvennät ja kehität kasvatusalan osaamistasi. Opit toimimaan asiakaslähtöisesti erilaisissa kasvatus-, opetus- ja sosiaalialan toimintaympäristöissä ja tukemaan vuorovaikutteisesti eri ikäisten lasten kasvua ja kehitystä.

Saat valmiuksia toimia erilaisissa tilanteissa ja muuttuvissa olosuhteissa. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan aamu- ja iltapäivätoimintaa huomioiden ohjattavien erilaiset kyvyt, tarpeet, turvallisuuden. Myös ammattietiikka, alan työtehtäviä ohjaavat lait ja säädökset sekä alan julkishallinnolliset palvelut tulevat opinnoissa tutuiksi.

Ammattitutkinnon suoritettuasi valmistut koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajaksi. Työskentelet opettajan tai iltapäiväkerhon ohjaajan työparina tukien lapsen tai nuoren itsenäistymistä ja oppimiskykyä päiväkodeissa, kouluissa tai vapaa-ajan toiminnoissa.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä.

Koulutukseen osallistujien tulee täyttää SORA-lainsäädännön asettamat terveydentilavaatimukset. Tutustu koulutuksen terveydentilan ja toimintakyvyn vaatimuksiin.

Työvoimakoulutus

Työvoimakoulutukseen hakeutuvalla hakijalla tulee olla aikaisempia opintoja tai työkokemusta ohjaus-, sosiaali- tai terveysalalta tai muulta soveltuvalta alalta. Tutkinnon ei suorittaminen vaadi työ- tai harjoittelupaikkaa.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on viisi päivää viikossa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta. Jotkin haut voidaan avata vain kohdennettuina tietyille hakijaryhmille.

Tärkeät tiedot jatkuvasta hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset on mahdollisia.

Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.

Hae jatkuvassa haussa

Espoon keskus, päiväopetus

Hakuaika:

1.2.2024 klo 00.01 - 31.5.2024 klo 23.59

Koulutus alkaa:

19.8.2024
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Työvoimakoulutus

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille, työttömyysuhan alaisille ja toistaiseksi lomautetuille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Jos olet työtön työnhakija, voit hakea opiskelemaan myös jatkuvassa haussa. Ennen hakeutumista kysy lisätietoja työvoimaviranomaiselta.

Tärkeät tiedot työvoimakoulutuksesta

Opiskelijavalinnat ja peruutusehdot

Tarkemmat tiedot opiskelijavalinnasta ja peruutusehdoista löydät TE-palveluiden verkkosivuilta.

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Hae työvoimakoulutukseen

Espoon keskus, päiväopetus, työvoimakoulutus

Hakuaika:

27.2.2023 klo 00.00 - 17.5.2024 klo 23.59

Koulutus alkaa:

19.8.2024
Hae koulutukseen (te-palvelut.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Kasvatus ja ohjaus