Hyppää pääsisältöön

Suunnitteluassistentti

Teknisen suunnittelun perustutkinto
Perustutkinto
Haluatko työn, joka yhdistää tietotekniikan, piirtämisen ja suunnittelun? Suunnitteluassistentti tekee suunnitelmat näkyväksi.

Koulutuksen kuvaus

Suunnitteluassistentin opinnoissa opit piirtämään teknisiä piirustuksia ja kuvia sekä laatimaan 3D-mallinnuksia suunnittelijan ohjeiden mukaan. Tarkkuutta vaativa ja vastuullinen työ on myös puhtaaksi piirtämistä, korjausten tekemistä, sekä piirustusten ja muiden asiakirjojen ylläpitämistä ja arkistointia, jota harjoittelet opintojen aikana.

Opit laatimaan myös teknisiin suunnitelmiin liittyviä julkaisuja, kuten ohje- ja huoltokirjoja sekä esitteitä. Myös erilaiset tietotekniset laitteet, kuten CAD- ja 3D-mallinnusohjelmistot, sekä erilaiset tietojärjestelmät ja toimisto-ohjelmat tulevat opinnoissa tutuiksi. Opit myös markkinointia ja asiakaspalvelua ja työtilausten vastaanottoa ja työtarjousten tekemistä.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen edistäminen on osa perustutkinto-opiskelijan opintoja. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Minkälaisiin tehtäviin valmistut?

Suunnitteluassistenttina työskentelet esimerkiksi suunnittelu- tai insinööritoimistossa, tehtaan suunnitteluosastolla, arkkitehtitoimistossa, kunnan tai valtion suunnittelutoimistossa. Työpaikkoja on yrityksissä rakennusalalla, elektroniikka- ja sähköteollisuudessa, sekä kone- ja metalliteollisuudessa. Suunnitteluassistentit voivat työskennellä myös avustavana suunnittelijana.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 2–3 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Tämä koulutus on suunnattu tietylle kohderyhmälle ja se toteutetaan pääosin verkko-opetuksena. Opintoihin kuuluu myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on 3–5 kertaa viikossa.

Koulutuksen voit myös suorittaa oppisopimuksella.

Voit luoda oman opintopolkusi sisällyttämällä tutkintoon esim. AMK-opintoja, lukio-opintoja, aktiiviopintoja tai yrittäjyysopintoja. Urheilijat voivat joustavasti yhdistää ammatillisen opiskelun ja harjoittelun. Lue lisää suorituspoluista.

Koulutuksen erityisvaatimukset

Opiskelu vaatii kykyä itsenäiseen ja oma-aloitteiseen työskentelyynverkko-opiskeluvalmiuksia sekä mahdollisuutta osallistua opintoihin liittyvään työpaikalla oppimiseen Suomessa.

Teknisen suunnittelun perustutkinnon verkko-opiskelu soveltuu hyvin

  • Alanvaihtajille, joilla on jo aiemmin suoritettu toisen asteen tutkinto (ammatillinen tutkinto tai lukio/kesken olevat lukio-opinnot)
  • Tutkinnon loppuun suorittajille, joilla on aiempia suoritettuja opintoja teknisen suunnittelun perustutkinnosta.
  • Työelämässä mukana oleville, joilla on useamman vuoden työkokemus, mutta ei alan tutkintoa.
  • Lukion käyneille tai lukio-opintoja ilman ylioppilastutkintoa suorittaneille
  • Oppisopimuksella

Opiskeluun tarvittavat välineet, jotka opiskelijan tulee itse kustantaa ovat:

  • riittävän tehokas tietokone graafisten ohjelmien (esim. AUTODESK: Revit, AutoCAD, Inventor) käyttöön.
  • web-kamera
  • mikrofoni
  • etäopiskeluun riittävä verkkoyhteys (video ja ääni)

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta. Jotkin haut voidaan avata vain kohdennettuina tietyille hakijaryhmille.

Tärkeät tiedot jatkuvasta hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Haku

Verkko-opetus

Lisätiedot:

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan viimeistään 10.6.2024. 

Järjestämme tätä koulutusta koskevan, verkossa toteutettavan infotilaisuuden 21.5.2024 klo 17:30 ja 22.5.2024 klo 17:30. Tilaisuuden ovat saman sisältöiset, joten riittää, kun osallistut yhteen. Saat kutsun infoon erikseen sähköpostilla. 

Luethan huolellisesti kohdan Koulutuksen erityisvaatimukset

Hakuaika:

27.3.2024 klo 16.01 - 28.4.2024 klo 23.59

Koulutus alkaa:

7.8.2024
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Ajoneuvo ja tekniikka