Hyppää pääsisältöön
Hei ammatillinen opiskelija! Katso tärkeät tiedot opintojesi aloittamiseksi

Puualan käsityöntekijän koulutus

Taideteollisuusalan ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Halutko syventää puualan osaamistasi? Taideteollisuusalan ammattitutkinnolla päivität osaamisesi ja perehdyt puutyön elinkaaren eri vaiheisiin.

Koulutuksen kuvaus

Puualan käsityöntekijän koulutuksessa perehdyt puuhun materiaalina ja puutyön eri vaiheisiin, kuten suunnitteluun, tuotteiden valmistamiseen ja tuotannon suunnittelusta markkinointiin ja kaupallistamiseen. Koulutuksesta saat eväitä toimia puualan vaativissa tehtävissä yrittäjänä, työntekijänä tai esimiehenä. Koulutuspäivien sisältö painottuu kotimaisten puulajien ominaisuuksien tuntemiseen ja puuaineksen käyttöön sekä kestävän kehityksen huomioimiseen puusepänalalla. Tutustut kaikkiin vaiheisiin puun matkasta kasvupaikalta tuotteeksi. 

Koulutuksessa pääset tutustumaan pääkaupunkiseudulla eri kohteissa puun kaatoon, tukkien sahaamiseen ja taapelointiin. Puutyöverstaalla pääset perehtymään puun kuivaamiseen ja työstöön tuotteiksi. Kesän intensiivijaksolla voit syventää omaa osaamistasi puualan tuotteiden laadukkaasta ja kannattavasta valmistuksesta. Koulutuksen osallistujana sinulla on käytössäsi Omnian puualan huippuluokan työsali koneineen ja tukenasi Omnian osaavat kouluttajat. Suoritat arvostetun taideteollisuusalan ammattitutkinnon.

Koulutuksessa perehdyt myös puualan työhyvinvointiin ja vastuullisuuteen, ja pääset verkostoitumaan muiden ammattilaisten kanssa.

Koulutuksen myötä opit työskentelemään moniammatillisissa verkostoissa ja tuomaan puualan ammatillista, visuaalista, esteettistä ja eettistä osaamista työhösi. 

Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Koulutuksen jälkeen voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi).
 

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan. Oma yritys voi myös toimia työpaikkana, jolloin työpaikka-ohjaajaksi valitaan ulkopuolinen mentori. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1–1,5 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin 4 päivää kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnan perusteisiin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi.

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Haku

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.
Takaisin ylös
Tagit:
Taide ja käsityö