Hyppää pääsisältöön

Lähiesihenkilötyön koulutus

Lähiesimiestyön ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Haluatko kehittyä työryhmän vetäjänä tai lähiesihenkilönä? Lähiesimiestyön ammattitutkintoon valmistava koulutus antaa sinulle käytännön eväät laadukkaaseen esihenkilötyöhön sekä oman ja työryhmäsi tavoitteelliseen kehittämiseen. Voit suorittaa tutkinnon joko monimuoto-opintoina tai kokonaan verkossa opiskellen.

Koulutuksen kuvaus

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on toimialasta riippumaton lähiesihenkilöille sekä työryhmän tai tiimin vetäjille suunnattu tutkinto. Suorittamalla tukinnon, kehität osaamistasi ja saat lisäksi virallisen ja arvostetun todistuksen esihenkilötaidoistasi. 

Koulutuksessa opit valmentavaa johtamista ja haastavien tilanteiden käsittelyä sekä kehität ymmärrystäsi ihmisten erilaisuudesta. Saat käytännön vinkkejä työhyvinvoinnin kehittämiseen ja työhön sitoutumisen vahvistamiseen. Opit suunnittelemaan ja ohjaamaan työryhmäsi työtä tavoitteellisesti ja ihmisläheisesti sekä arvioimaan ja kehittämään työtä yhdessä työryhmäsi kanssa. Myös työlainsäädännön perusasiat sekä esihenkilön lakisääteiset oikeudet ja vastuut tulevat tutuiksi. Valinnaiset tutkinnon osat tarjoavat mahdollisuuden syventyä toiminnan kannattavuuteen, asiakassuhteisiin, henkilöstötyöhön tai kehittämishankkeen suunnitteluun. Opintojen ajan käytössäsi on laaja valikoima koulutustallenteita, joiden avulla voit syventää osaamistasi sinulle tärkeistä esihenkilötyön teemoista. 

Sinulle räätälöidään yksilöllinen opintopolku. Voit suorittaa tutkinnon oman valintasi mukaan joko monimuoto-opintoina tai kokonaan verkossa opiskellen. Omnian vastuuopettaja, ammattitaitoiset valmentajat ja vertaisoppijat sparraavat sinua koko oppimisprosessin ajan. 

Monimuotototeutuksessa hankit osaamista innostavissa valmennuspäivissä kouluttajien johdolla ja itsenäisesti opiskellen. Osana monimuoto-opintoja laadit omaa toimintatyyliäsi kuvaavan DiSC-työyhteisöprofiilin. 

Kokonaan verkko-opintoina toteutettava opiskelumuoto tarjoaa joustavan tavan opiskeluun paikasta ja ajasta riippumatta, joten opiskelun yhdistäminen työhön ja vaihteleviin työaikoihin onnistuu hyvin. 

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Voidaksesi suorittaa tutkinnon, sinun tulee työskennellä esimiehenä tai työryhmän vetäjänä, tai siirtyä näihin tehtäviin heti opintojen alussa. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä.

Mikäli suoritat tutkinnon oppisopimuksella, tarvitset työpaikaltasi sopivan henkilön työpaikkaohjaajaksi. Tarvitset työpaikalta myös henkilön, joka osallistuu osaamisesi arviointiin.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Voit suorittaa tutkinnon oman valintasi mukaan joko monimuoto-opintoina tai kokonaan verkossa opiskellen. 

Monimuoto-opinnoissa hankit osaamista Omnian järjestämissä innostavissa valmennuspäivissä, opintojen verkko-oppimisympäristössä ja itsenäisesti opiskellen. Valmennuspäiviä monimuotototeutuksessa on n. 7–9 kpl, valmennuspäivät järjestetään joko etä- tai lähiopintoina.  Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi pienryhmä- ja yksilöcoachingia tutkinnon suorittamisen tueksi.

Verkkototeutuksessa opinnot koostuvat itsenäisesti suoritettavista opiskelumoduuleista. Nämä pitävät sisällään mm. lyhyitä Teams-tapaamisia, tallenteita, harjoitustehtäviä, artikkeleita, podcasteja sekä ohjeistettuja verkkokeskusteluja. Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus hakea myös digitaalisia osaamismerkkejä esihenkilöosaamisen osoittamiseksi. Omnian vastuuopettaja ja vertaisoppijat ovat tukenasi koko oppimisprosessin ajan. 

Asiakkaan kokemus

Uudet vastuut kannustivat esihenkilötyön koulutukseen

”Ehdottomasti sain monin verroin enemmän kuin alun perin odotin. Kuulin Omnian koulutuksesta sattumalta kaverini kautta. Kaiken saadun opin lisäksi parasta oli vertaistuki, joka antoi valtavasti eri näkökulmia”, Hanna Ekholm sanoo.

Lue koko juttu

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.

Haku

Verkko-opetus

Hakuaika:

19.10.2022 klo 09.00 - 31.5.2023 klo 23.59

Koulutus alkaa:

16.3.2023
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Espoon keskus, päiväopetus

Lisätiedot:

Opinnot on mahdollista aloittaa 18.4.2023 alkavassa ryhmässä.

Hakuaika:

1.2.2023 klo 00.01 - 31.8.2023 klo 23.59

Koulutus alkaa:

28.9.2023
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Liiketoiminta ja johtaminen