Koulutuksen kuvaus
Järjestöille suunnattu Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää omaa johtajuuttasi ja järjestösi toimintaa suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti. Vahvistat osaamistasi alan huippuasiantuntijoiden vetämillä valmennuspäivillä ja pääset verkostoitumaan muiden ammattilaisten kanssa.
Koulutuksen painopiste on oman johtajuuden kehittämisessä. Arvioit ja kehität omaa toimintaasi johtajana mm. 360-kyselyn avulla. Opit valmentavaa johtamista ja saat uusia taitoja toiminnan ja talouden tehokkaaseen suunnitteluun ja seurantaan. Koulutuksen avulla lisäät ymmärrystäsi toimintaympäristön muutoksista ja strategian merkityksestä sekä päivität tietosi lainsäädännöstä ja kestävän kehityksen periaatteista. Valinnaiset tutkinnon osat mahdollistavat tarkemman syventymisen esimerkiksi työyhteisön toimintatapojen, henkilöstön osaamisen, asiakkuuksien tai prosessien kehittämiseen. Käytössäsi on myös laaja valikoima ajankohtaisia esimiestyöhön liittyviä koulutusvideoita, joiden avulla voit kehittää osaamistasi valitsemissasi teemoissa.
Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.
Tutustu toteutussuunnitelmaan (opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi).
Koulutuksen tiedot
Mitä valmiuksia tarvitset?
Koulutus on on tarkoitettu järjestöjen, yhdistysten ja säätiöiden toiminnanjohtajille, päälliköille ja esimiehille sekä tietyn vastuualueen tai projektin vetäjille.
Voidaksesi suorittaa tutkinnon, sinun tulee työskennellä tehtävässä, jossa johdat ja kehität organisaatiota tai vastuualuetta ja sillä työskenteleviä henkilöitä. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä.
Mikäli suoritat tutkinnon oppisopimuksella, tarvitset työpaikaltasi sopivan henkilön työpaikkaohjaajaksi. Tarvitset työpaikalta myös henkilön, joka osallistuu osaamisesi arviointiin.
Koulutuksen kesto
Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1–1,5 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.
Toteutus
Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.
Asiakkaan kokemus
”Outside of the box” -ajattelusta oivalluksia järjestön kehittämiseen
”Koulutuksessa parasta ovat olleet koulutuspäivät, jotka ovat mahdollistaneet omien arkitilanteiden analysoinnin ja uusien toimintamallien pohdinnan”
Hakeutuminen
Tärkeät tiedot hausta
Opiskelijavalinta
Valinta tehdään hakemuksen tietojen ja haastattelun perusteella. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnan perusteisiin.
Tutkintoon ei ole pääsykoetta.
Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi
Kielitaidon arviointi
Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.
Peruutusehdot
Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.