Oppisopimuskoulutus

Tutustu oppisopimuksen uusiin mahdollisuuksiin

Oppisopimus tarjoaa joustavan polun ammattiin ja käytännönläheisen keinon kehittää omaa tai työyhteisön ammatillista osaamista.

Hakijalle ja osaamisen hankkijalle

Opiskellessasi oppisopimuksella hankit samanaikaisesti työkokemusta, ammatillisia verkostoja ja kehität ammattitaitoasi. Saat palkkaa tehdystä työstä ja todistuksen osaamisestasi. Oppilaitoksessa suoritettavat opinnot tukevat työtehtäviä ja opittua pääsee soveltamaan heti käytäntöön, jolloin opiskelu on monipuolista ja työelämälähtöistä. Oppisopimukseen voit hakeutua heti peruskoulun jälkeen tai milloin tahansa myöhemmin, jos sinulla on esimerkiksi tarvetta lisäkoulutukselle, haluat vaihtaa alaa tai hankkia muodollisen pätevyyden. Oppisopimus tarjoaa ammatti- ja erikoisammattitutkintojen myötä monia mahdollisuuksia myös asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimiville. Lue lisää ammattiin opiskelemisesta oppisopimuksella.

Lisätietoa ammatillisista tutkinnoista löydät täältä:

Lisäksi voimme solmia oppisopimuksia myös muihin ammatillisiin tutkintoihin. Vaihtoehtoihin voit tutustua lisää Opetushallituksen sivuilla: Kaikki ammatilliset tutkinnot 

Yrittäjälle

Yrittäjän oppisopimuksella voit kehittää liiketoimintaasi tai yrittäjävalmiuksiasi sekä polkaista käyntiin kehittämishankkeita. Voit suorittaa itsellesi parhaiten soveltuvan ammatillisen tutkinnon omassa yrityksessäsi. Oppisopimuskoulutuksessa pääset vaihtamaan ajatuksia myös muiden yrittäjien kanssa, luomaan verkostoja ja ammennat uusia näkökulmia työhösi.

Oppisopimuksella toteutettu koulutus on yrittäjälle maksutonta. Edellytyksenä on, että työskentelet omassa yrityksessäsi kokopäiväisesti (min. 25 h/vko) ja työtehtäväsi soveltuvat suoritettavaan tutkintoon. Muistathan, että myös yrittäjän ammattitutkinto on hyvä startti aloittavalle yrittäjälle. Koulutuksen ajan sinulla tulee olla mentori, joka ohjaa oppimistasi, tukee sinua tavoitteiden asettamisessa ja yrityksen kehitystyössä sekä arvioi oppimistasi ja antaa palautetta. Voit valita mentorin omista verkostoistasi tai etsiä Hyvä Diili -mentoripankista. Tutustu tarkemmin yrittäjän oppisopimukseen.

Työnantajille

Oppisopimuskoulutuksella voit kouluttaa uuden osaajan, hankkia pätevyyden hyväksi havaitulle työntekijälle tai kouluttaa olemassa olevaa henkilöstöä työtehtävien tai osaamistarpeiden muuttuessa. Oppisopimuskoulutuksella voit myös tukea henkilöstön sisäisiä urapolkuja esimerkiksi kouluttamalla ammattilaisen esimiestehtäviin. Oppisopimus tarjoaa ammatti- ja erikoisammattitutkintojen myötä monia mahdollisuuksia myös jo asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimiville. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden ja koulutuksia voidaan myös räätälöidä yrityksenne tarpeisiin. 

Oppisopimus perustuu opiskelijan ja työnantajan väliseen määräaikaiseen työsopimukseen ja henkilökohtaiseen opiskeluohjelmaan. Työtehtävien tulee soveltua suoritettavaan tutkintoon, ja työtunteja opiskelijalla tulee olla keskimäärin vähintään 25h/viikko. Sopimuksen aikana maksat opiskelijalle TES:n mukaista tai alalle kohtuullista palkkaa. Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus käydä koulutuksessa oppilaitoksessa tutkinnosta ja opinnoista riippuen yhdestä neljään kertaa kuukaudessa. Työnantaja tukee opiskelijaa tavoitteiden etenemisessä, ja nimeää opiskelijalle työpaikkaohjaajan. Työpaikkaohjaaja auttaa perehtymisessä ja uuden oppimisessa sekä osallistuu arviointiin. Tietopuolinen koulutus oppilaitoksessa ja tutkintotilaisuudet ovat sekä työnantajalle että opiskelijalle maksuttomia. Lue lisää oppisopimuksesta työnantajille.

Tutustu tarkemmin oppisopimukseen.

Ota yhteyttä

Kerromme mielellämme, miten oppisopimus voi auttaa sinua tai työyhteisöäsi. Neuvomme myös opiskeluun hakeutumisessa.

InfoOmnia
info@omnia.fi
p. 09 2319 8360

Jätä yhteydenottopyyntö

Oppisopimuskoulutuksen yhteystiedot