Hyppää pääsisältöön

Ravintola Henricus

Palvelu
Henricus on lähi- ja luomuruoan herkkukeidas, jossa tulevat hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset harjoittelevat jo kokeneiden ammattilaisten ja opettajiensa opastuksella.

Henricuksen resepti maittavaan ravintolaelämykseen on iloinen ote palvelussa ja kekseliäisyys keittiössä. Lounasravintolan lisäksi Henricus tarjoaa puitteet erilaisille arkisin, lounasaikaan järjestettäville juhlille ja kokouksille hyvien yhteyksien päässä Espoon keskuksessa.

Ravintola Henricus on saanut Espoon seudun ympäristöterveyden elintarvikevalvonnalta arvosanan 'Hyvä'. Voit ladata Henricuksen ja muiden ravintoloidemme Oiva-raportin (oivahymy.fi).

Henricus on voittanut Luomu SM -kilpailussa Pieni julkinen toimija -sarjan vuonna 2018 ja vuonna 2020.

Seuraa ravintola Henricusta (Instagram).

TableOnlinen suosittelema ravintola 2024.
Luomu SM Voittaja 2020 -logo.

Henricuksen lounas

Keittiömme valmistaa maittavaa lounasruokaa kotiruuasta kansainvälisiin makuihin. Tervetuloa herkuttelemaan Henricukseen!

Ruokien etämyynti

Tilaa lounaasi s-postilla osoitteesta henricus@omnia.fi klo 10.00 mennessä noutopäivänä. 
Tämän jälkeen tilauksia vastaanotetaan puhelinnumerosta 040 126 4900. Nouda tilaamasi ruuat ravintolasta sopimanasi ajankohtana klo 11.00–13.30.

Etämyynnin lounas sisältää alkusalaatin ja pääruuan. Lounaan hinta on 11 €.

Lounaslista

Keittiössämme käsitellään viljatuotteita. Gluteenittomat annokset valmistamme gluteenittomista raaka-aineista. Friteeratut tuotteet kypsennetään samassa paistorasvassa muiden tuotteiden kanssa. 

Käytämme laktoosittomia maitotuotteita ja suomalaista lihaa, poikkeukset ilmoitetaan tässä listassa. Lounaan hinta on sopimusasiakkaille 11 € ja muille 13 €.

Valmistamme ruokaa opiskelijoiden kanssa, minkä vuoksi ruokalistalla voi esiintyä muutoksia. Pystymme huomioimaan yleisimmät ruoka-aineallergiat, kun ne ilmoitetaan meille etukäteen.

Lounaslista 18.–22.3.2024

Lounaan hinta sisältää alkuruuan, vapaavalintaisen pääruuan ja pienen makean sekä kahvin tai teen. Voit valita alla olevista päivän ruuista pääruuan. Alkuruoka ja jälkiruoka, sekä kahvi tai tee ovat tarjolla buffetpöydästä.

Maanantai 18.3.

  • Grillattu soijapihvi, kermaista kastiketta paahdetusta sipulista, vihreistä papuja ja persiljaperunoita (vegaaninen)
  • Grillattua kananrintaa, kermaista sienikastiketta, vihreitä papuja ja persiljaperunoita

Tiistai 19.3.

  • Chili sin Carne ja paahdettuja valkosipuliperunoita (vegaaninen) 
  • Hitaasti kypsytettyä kassleria, kokojyväsinappikastiketta, paahdettuja valkosipuliperunoita ja paistettua omenaa

Keskiviikko 20.3.

  • Paistettuja linssipihvejä, tomaatti-basilikakastiketta ja luomujuurespyreetä 
  • Paistettua kalaa päivän kalansaaliista, fenkolia, paprikaa ja tillikermakastiketta, luomujuurespyreetä

Torstai 21.3.

  • Kikherne-kukkakaalikarria ja höyrytettyä jasmiiniriisiä 
  • Chili con carnea ja höyrytettyä jasmiiniriisiä

Perjantai 22.3.

  • Vegaanisia Lindströminpihvejä, perunapyreetä ja etikkakurkkumajoneesia
  • Lihapullia, perunapyreetä ja pippurikermakastiketta 
     
Ruoka-aineet ja allergeenit
  • SOIJAPIHVI - soija, vehnä- ja perunaproteiini, tapioka, viiinietikka, punajuurimehu, mausteet, psyllium, sitruuna 
  • SIPULI-KERMAKASTIKE - sipuli, valkosipuli, soijakerma, timjami, paahdettu sipuli (sis. gluteeni), suola, pippuri 
  • KERMAINEN SIENIKASTIKE- sipuli, valkosipuli, timjami, alkoholiton valkoviini, voi, kerma, porcinisieni, siitakesieni 
  • PERSILJAPERUNAT - peruna, persilja, voi, suola 
  • CHILI SIN CARNE - sipuli, valkosipuli, tomaatti, kidneypapu, juustokumina, cayennepippuri, paprika, soijarouhe, sokeri, tumma suklaa, korianteri
  • PAAHDETUT VALKOSIPULIPERUNAT - peruna, valkosipuli, timjami, rosmariini, oliiviöljy 
  • KASSLERI - oliiviöljy, suola, pippuri 
  • SINAPPIKASTIKE - kokojyväsinappi, kerma, possun paistoliemi 
  • LINSSIPIHVI - peruna, valkosipuli, linssi, öljy, ketsuppi, gluteiiniton kaurahiutale, gluteiiniton korppujauho, maissijauho, paprika, sipuli, suola, musta pippuri 
  • TOMAATTI-BASILIKAKASTIKE - valkosipuli, oliiviöljy, tomaatti, basilika, sokeri, suola, pippuri 
  • JUUREPYREE - porkkana, palsternakka, selleri, kerma, voi 
  • KIKHERNE-KUKKAKAALIKARRI – sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, tomaatti, gaam masala, sinapin siemen, korianteri, kookosmaito, luomu kikherne, kukkakaali 
  • CHILI CON CARNE - sipuli, valkosipuli, chili, tomaatti, kidneypapu, juustokumina, cayennepippuri, paprika, jauheliha, sokeri, tumma suklaa, korianteri 
  • VEGAANI LINDSTRÖMINPIHVI – punajuuri, sipuli, kapris, kidneypapu, soijarouhe, korppujauho, soijakerma 
  • PERUNAPYREE – peruna, maito, voi (vegaaninen perunapyree tehdään kauramaidolla ja kasvismargariinilla) 
  • CERIKKAKURKKUMAJONEESI - aquafaba, viinietikka, sinappi, öljy, etikkakurkku, tilli, suola 
  • LIHAPULLAT - naudanjauheliha, sipuli, mausteet, korppujauho, kananmuna, kerma
  • PIPPURIKASTIKE – sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri, timjami, laakerinlehti, alkoholiton puneviini, lihaliemi, puna-, viher- ja mustapippuri, kerma

Ravintolan tilat

Järjestä omannäköinen kokous tai juhla työssäoppimisravintola Henricuksen salissa, kabinetissa tai terassilla ravintolan aukioloaikoina.

Tilaisuuksiin ideoimme tyyliin ja teemaan sopivat ruoat ja juomat. Kun tilaisuuteen kuuluvat tarjoilut, et maksa tilasta. Meillä on myös A-oikeudet.

Kabinetti – 12 tai 24 henkilöä
  • Kabinetti toimii loistavasti lounaskokouksissa.
  • Kabinetin kokoustekniikka: langaton nettiyhteys, valkotaulu, dataprojektori ja äänentoisto. Mahdollisuus kannettavalle tietokoneelle.
""
Ravintolasali – 76 henkilöä
  • Henricuksen ravintolasalia voi varata yksityiskäyttöön lounasajan ulkopuolella. Liikkuva kalusto mahdollistaa tilaisuudet seisovista cocktail-kutsuista kursseihin ja illallisiin.
  • Kokoustekniikka: langaton nettiyhteys, 60” näyttö ja äänentoisto. Mahdollisuus kannettavalle tietokoneelle.
""
Terassi – 25 henkilöä
  • Länsi-etelä-suunnan terassilla voit nauttia auringon säteistä ja vehreästä maisemasta nauttiessasi ravintolan antimia. Sateella terassia suojaa lasitettu, katettu alue ja viileämmällä säällä asiakkailla on viltit käytössään.
""

Yhteystiedot

Henricus - Yhteystiedot

Käyntiosoite: Kirkkokatu 16 A, Espoon keskus
Postiosoite: PL 77711 02070, ESPOON KAUPUNKI
Puhelinnumero: 040 126 4900
Sähköposti: henricus@omnia.fi
Lisätietoja:

Aukioloajat
ma–pe klo 11.00–14.00
Keittiö suljetaan klo 13.30
Tilojen vuokrauksissa ajoista voi sopia erikseen.

Tiedustelut

Ravintolatoiminnan tiedustelut henricus@omnia.fi.
Pöytävaraukset Table Online -järjestelmään.
Kokous- ja tilavuokrauksien tiedustelut kokoukset@omnia.fi.

Takaisin ylös
Tagit:
Oppimisympäristöt