Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Ravintola Henricus

Palvelu
Henricus on lähi- ja luomuruoan herkkukeidas, jossa tulevat hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset harjoittelevat jo kokeneiden ammattilaisten ja opettajiensa opastuksella.
Lähikuva ravintola Henricuksen annoksesta, jossa on kullanruskeaksi paistettua lohta ja perunaa kukkasin koristeltuna.
Luomu- ja lähiruokaa Espoossa.

Henricuksen resepti maittavaan ravintolaelämykseen on iloinen ote palvelussa ja kekseliäisyys keittiössä. Lounasravintolan lisäksi Henricus tarjoaa puitteet erilaisille juhlille ja kokouksille hyvien yhteyksien päässä Espoon keskuksessa.

Henricuksen lounas

Tarjoamme pohjoismaalaisia makuja eurooppalaisittain. Tervetuloa herkuttelemaan Henricukseen!

Ravintola Henricus on saanut täydet kolme Luomutähteä Portaat luomuun -luomuravintolaohjelmasta (luomuravintola.fi). Henricus on voittanut Luomu SM -kilpailussa Pieni julkinen toimija -sarjan vuonna 2018 ja vuonna 2020.

Seuraa ravintola Henricusta (Instagram).

Luomua ravintola -logo.
Luomu SM Voittaja 2020 -logo.

 

 

 

 

 

Ruokien etämyynti

Annoksia myydään nyt myös ulos. Tilaa lounaasi Foodora-palvelusta (foodora.fi) kuljetuksella tai nouda itse ravintolasta.

Lounaslista

Keittiössämme käsitellään viljatuotteita. Gluteenittomat annokset valmistamme gluteenittomista tuotteista.
Ruokamme valmistetaan suomalaisesta lihasta, jos ruokalistalta löytyy poikkeus, mainitsemme siitä erikseen.

Ravintola Henricus on saanut Espoon seudun ympäristöterveyden elintarvikevalvonnalta arvosanan 'Korjattavaa'. Voit ladata Henricuksen ja muiden ravintoloimme Oiva-raportin (oivahymy.fi).

Lounaslista

Lounaslista viikko 48

Pohjoismaalaisia makuja eurooppalaisittain

Valitsemaasi lounasannokseen kuuluu lisäksi alkuruoka, päivän pieni makea ja kahvi tai tee. Lounaan hinta on 11,50 €.

Käytämme laktoosittomia maitotuotteita ja suomalaista lihaa, poikkeukset ilmoitetaan tässä listassa.

Pääruokavaihtoehdot:

maanantai

  • Punajuurisalaattia (V) ja vuohenjuustoa
  • Kermaista kana-paprikapataa ja riisiä
  • Luomupapupataa (V)

tiistai

  • Luomukasvissosekeittoa
  • Ylikypsää kassleria ja haudutettua kaalia
  • Lasagne (V)

keskiviikko

  • Luomukvinoasalaattia (V)
  • Burgundinpataa ja Dauphinoiseperunoita
  • Cottage Pie linsseistä (V)

torstai

  • Caesarsalaattia
  • Savulohikiusausta
  • Vegaani Mac & Cheese 

perjantai

  • Borssikeittoa (V) ja smetanaa
  • Haudutettua porsaankylkeä
  • Luomujuures-tofukiusausta (V)
Raaka-aineet ja allergeenit:

Punajuurisalaatti – punajuuri, etikka, omena, sipuli, persilja, vegaanimajo (aquafaba, sinappi, etikka, öljy)
Kana – kananrinta, sipuli, paprika, valkosipuli, timjami, valkoviini, kerma
Papupata – tomaatti, sipuli, valkosipuli, selleri, porkkana, timjami, basilika, rosmariini, punaviini, kaneli, sitruuna, chili, paprika, fenkoli, papuja
Kasvissosokeitto – voi & kerma, selleri, sipuli, porkkana, parsakaali, kukkakaali
Haudutettu kaali – kaali, sipuli, viherpippuri, rosmariini
Lasagne - tomaatti, sipuli, valkosipuli, selleri, porkkana, timjami, basilika, rosmariini, punaviini, kaneli, sitruuna, kauramaito, margariini, vehnäjauho, pasta (durumvehnä), ravintohiivahiutaleet, herneproteiini
Kvinoasalaatti – luomukvinoa, punasipuli, kevätsipuli, paprika, selleri, minttu, korianteri, persilja, basilika, sitruuna, oliiviöljy, porkkana
Burgundinpata – naudanliha, sipuli, valkosipuli, palvikylki, herkkusieni, punaviini, tomaatti, timjami, laakerinlehti
Dauphinoise – peruna, kerma, timjami, valkosipuli, juusto
Cottage pie – linssi, sipuli, valkosipuli, ketsuppi, sinappi, soijakastike, porkkana, selleri, peruna, kauramaito, margariini
Caesarsalaatti – Romainesalaatti, parmesaanijuusto, krutonki (vehnä), majoneesi (kananmuna, etikka, sinappi, öljy), anjovis, valkosipuli
Savulohikiusaus – savulohi, sipuli, porkkana, palsternakka, peruna, tilli, sitruuna, kerma
Mac & Cheese – pasta (durumvehnä), ravintohiivahiutaleet, kaurakerma, sinappi, valkosipulijauhe, paprikajauhe, persilja
Borssikeitto – punajuuri, sipuli, porkkana, selleri, suolakurkku, etikka, kaali, kasvisliemi
Tofukiusaus – tofu, soijakastike, valkosipuli, sipuli, paprikajauhe, porkkana, palsternakka, peruna, kaurakerm

Vuokrattavat tilat

Järjestä omannäköinen kokous tai juhla työssäoppimisravintola Henricuksen salissa, kabinetissa tai terassilla.

Tilaisuuksiin ideoimme tyyliin ja teemaan sopivat ruoat ja juomat. Kun tilaisuuteen kuuluvat tarjoilut, et maksa tilasta. Meillä on myös A-oikeudet.

Kabinetti – 12 tai 24 henkilöä
  • Kabinetti toimii loistavasti lounaskokouksissa.
  • Kabinetin kokoustekniikka: langaton nettiyhteys, valkotaulu, dataprojektori ja äänentoisto. Mahdollisuus kannettavalle tietokoneelle.
Ravintolasali – 76 henkilöä
  • Henricuksen ravintolasalia voi varata yksityiskäyttöön lounasajan ulkopuolella. Liikkuva kalusto mahdollistaa tilaisuudet seisovista cocktail-kutsuista kursseihin ja illallisiin.
  • Kokoustekniikka: langaton nettiyhteys, 60” näyttö ja äänentoisto. Mahdollisuus kannettavalle tietokoneelle.
Terassi – 25 henkilöä
  • Länsi-etelä-suunnan terassilla voit nauttia auringon säteistä ja vehreästä maisemasta nauttiessasi ravintolan antimia. Sateella terassia suojaa lasitettu, katettu alue ja viileämmällä säällä asiakkailla on viltit käytössään.

Yhteystiedot

Henricus - Yhteystiedot

Käyntiosoite: Kirkkokatu 16 A, Espoon keskus
Postiosoite: PL 77711 02070, ESPOON KAUPUNKI
Puhelinnumero: +358 40 126 4900
Sähköposti: henricus@omnia.fi
Lisätietoja:

Aukioloajat
ma–pe klo 11.00–14.00.
Tilojen vuokrauksissa ajoista voi sopia erikseen.

Tiedustelut
Ravintolatoiminnan tiedustelut henricus@omnia.fi.
Pöytävaraukset Table Online -järjestelmään.
Kokous- ja tilavuokrauksien tiedustelut kokoukset@omnia.fi.

Takaisin ylös
Tagit:
Oppimisympäristöt