Hyppää pääsisältöön

Modernin työasemaympäristön ylläpitäjä

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Haluatko syventää ymmärrystäsi pilvipalveluista? Olisiko aika päivittää osaamisesi työasemaympäristön vakiointiin, asentamiseen, käyttöönottoon, hallintaan ja ylläpitoon liittyen? Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnolla päivität osaamisesi ja syvennät asiantuntijuuttasi alalle.

Koulutuksen kuvaus

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto antaa sinulle pätevyyden suunnitella ja toteuttaa asiakkaan toiveiden mukaisia tieto- ja viestintätekniikan palveluja ja ympäristöjä. Oppisopimuskoulutuksena toteutettavassa koulutuksessa erikoistut tietojärjestelmien ja työaseman ylläpitäjän tehtäviin. Työtehtävänäsi voi olla esimerkiksi sovellusasiantuntija, järjestelmäasiantuntija tai konsultti. Koulutus räätälöidään työtehtäviisi sopiviksi niin, että se palvelee sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Voit suorittaa koko tutkinnon tai lyhyempiä tutkinnon osia.

Koulutuksessa otat haltuun pilvipohjaisia palveluja ja työkaluja sekä syvennät niiden osaamista. Lisäksi syvennät osaamistasi Powerapps-sovellustyökalusta, automatisoinnista ja erilaisista hälytyksistä, niiden seurannasta sekä low code/ no code ratkaisuista. Muita koulutuksen teemoja ovat PowerBI:n hyödyntäminen raportoinnissa, Azure AD, Intune ja sen hyödyntäminen sovellusjakelussa, Windows 365 ja Azure Virtual Desktop sekä tietoturvan merkitys yritykselle (tietosuoja/tietoturva) + security fundamentals. Opit myös muutosjohtamisen Prosci-ohjelman perusteet.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan.

Lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Koulutus järjestetään oppisopimuksena, joten sinulla tulee olla alan työpaikka, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. Opetusmateriaalit ovat pääsääntöisesti englanniksi, joten hakijan tulee ymmärtää englantia.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin 4 kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi.

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.

Haku

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.
Takaisin ylös
Tagit:
Tietotekniikka ja media