Hyppää pääsisältöön

Liikunta, työväenopiston kurssit

Espoon työväenopisto
Työväenopiston ainealueet
Espoon työväenopistossa voit löytää liikkujan itsestäsi. Kiinnostaako sinua kuntoliikunta, tanssi, jooga, pilates, rentoutuminen tai kenties mielenhallinta? Kursseja on paljon ja kaikenikäisille. Tule liikkumaan - saat mielihyvää, jaksamista ja parempaa oloa!

Kurssien kuvaus

Pulahda altaaseen, veny ja voimistu jumppamatolla, liiku luonnossa tai tartu kahvakuulaan. Löydät vaihtoehtoja reippaampaan ja rauhallisempaan liikuntaan. Kursseja löytyy liikuntaa aloitteleville ja jo pitkään harrastaneille, vaihtoehtoja on kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Harrasta liikuntaa lähiopetuksessa ympäri Espoota tai voit osallistua verkkokursseillemme sieltä missä sinäkin olet.

Tule nauttimaan liikunnasta!

Kuntoliikunta – kahvakuula, kuntojumppa, kehonpainoharjoittelu

Kuntoliikunnan tunneilla voit harrastaa vauhdikkaampaa liikuntaa. Kohotat kuntoasi ja lihaskuntosi parenee. Kuntoliikunnnan lajeja ovat esimerkiksi kahvakuula, circuit, kuntojumppa, kiinteytys, coretreeni (keskikeho vahvaksi), crosstraining ja kehonpainoharjoittelu.

Terveysliikunta – pilates ja kehonhuolto

Terveysliikunnan kursseilla voit harrastaa kevyempää liikuntaa. Saat terveysvaikutuksia, ylläpidät kehosi liikkuvuutta, lihasvoimasi kehittyy ja mielesi virkistyy. Kursseilla opetellaan myös kehon optimaalista käyttöä arjessa. Terveysliikunnan lajeja ovat esimerkiksi pilates, venyttely, rentoutus, kehonhuolto, niska-selkäjumppa ja kevyt kuntojumppa.

Vesiliikunta – kuntoa ja hyvinvointia vedestä

Vedessä on hyvä liikkua! Vesi keventää nivelten kuormittumista, mutta tehostaa lihasten työskentelyä. Vesi vaimentaa iskuja ja mahdollistaa isommat liikeradat. Vesi mahdollistaa liikkumisen myös niille, joille maalla tehtävä jumppa on haastavaa.

Vesiliikunnan kurssivalikoimaan kuuluvat vesitreeni, vesijumppa ja vesijuoksu. Kursseja löytyy sekä kevyempiä että fyysisesti haastavampia. Tule mukaan - vesi sopii kaikille!

Rauhallinen liikunta - jooga, rentoutuminen ja mielenhallinta

Kiireisen elämänrytmin vastapainoksi voit tulla nauttimaan erilaisista rauhallisemmista liikuntamuodoista kuten joogasta. Lisäksi tarjolla on vähemmän kehollisia harjoitusmuotoja kuten meditaatio tai mindfulness. Osallistu kursseille nauttiaksesi ja rentoutuaksesi tai opetellaksesi erilaisia stressinhallinnan ja liikunnallisen itsehoidon menetelmiä sovellettavaksi omassa arjessasi.

Tanssiliikunta - iloa elämään

Tanssiliikunnan kurssivalikoima on laaja, lajeja löytyy afrosta FolkJamiin ja lavatanssista Zumbaan. Kursseja on kaiken kuntoisille, aloittelijasta tanssilattian taitureihin. Tanssiliikunnan tunneilla kunto kohenee ja erilaiset askelkuviot rytmittävät yhdessä tanssimista.

Perheliikunta - liiku yhdessä lapsen kanssa

Perheliikuntakursseilla voit edistää perheesi liikkumista ja hyvinvointia sekä aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta.

Kurssit jakautuvat kolmeen ryhmään:

  • kurssit, joissa aikuiset treenaavat ja lapset ovat mukana (mm. aikuinen-vauva core, mamapilates).
  • kurssit, joissa lapsen ja aikuisen liikuntaosuudet vuorottelevat (mm. aikuinen-vauva jumppa).
  • kurssit, jotka ovat suunniteltu lapsen ikä- ja kehitystason mukaan, joissa aikuinen toimii lapsen toimintaparina (mm. aikuinen-lapsi tanssi/sirkus).

Yhteinen aika lapsen kanssa on arvokkainta, mitä voit hänelle antaa - tervetuloa mukaan!

Takaisin ylös
Tagit:
Hyvinvointi ja terveys