Hyppää pääsisältöön

Assistentti- ja sihteeripalvelujen koulutus

Liiketoiminnan ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Haluatko kehittää osaamistasi monipuolisten assistentti- ja sihteeripalvelujen ammattilaisena? Assistentti on toimistotyön moniosaaja, joka taitaa aikataulut ja järjestyksen.

Koulutuksen kuvaus

Assistentti- ja sihteeripalvelujen koulutuksessa opit asiakkuuksien hoitoa organisaation palvelukonseptin huomioiden. Opit käyttämään tarkoituksenmukaisesti eri viestintä- ja palvelukanavia ja ylläpitämään asiakkuuksiin liittyviä tietoja asiakashallintajärjestelmissä. Myös erilaiset asiakirjahallinnon tehtävät tulevat koulutuksessa tutuksi.

Opiskelun aikana voit halutessasi suuntautua henkilöstöpalveluihin, liiketoiminnan tukipalveluihin, perehdyttämiseen ja työhön opastamiseen tai terveydenhuollon sihteeripalveluihin.

Koulutus antaa sinulle eväät asiakaslähtöisen liiketoimintaosaamisen, viestintä- ja vuorovaikutusosaamisen ja talouden hallinnan osaamiseen. Pääset kehittämään myös kielitaitoasi. Opit käyttämään tieto- ja viestintätekniikkaa tarkoituksenmukaisesti ja toimimaan erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä. 

Koulutuksen suoritettuasi osaat toimia monipuolisesti assistentti- ja sihteeritehtävissä erilaisissa organisaatioissa tai osastonsihteerinä terveydenhuollon organisaatioissa.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja myös ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien.  Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä. Koulutus sopii sinulle, jos sinulla on aikaisempaa työkokemusta assistentin ja/tai sihteerin työtehtävistä.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin  1 - 2 iltaa viikossa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Asiakkaan kokemus

Arja Paakkunainen löysi suunnan työuran risteyskohdassa Omnian avulla

”Omnian koulutus vastasi vahvuuksiani. Opiskelu ei koskaan päästä helpolla, mutta kun pysyy avoimena mahdollisuuksille, voi kokeilemalla löytyä uusi ammatti ja työmahdollisuuksia."

Lue Arjan haastattelu.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.

Haku

Espoon keskus, iltaopetus

Hakuaika:

1.9.2022 klo 00.01 - 30.11.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

16.1.2023
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Espoon keskus, iltaopetus

Hakuaika:

1.12.2022 klo 00.01 - 31.1.2023 klo 23.59

Koulutus alkaa:

7.3.2023
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Liiketoiminta ja johtaminen