Hyppää pääsisältöön

Täysi kymppi Espoon aikuislukiolle – ylioppilastutkinto valmistui etänä urheilun ohessa

Blogi | 01.09.2022
Lahdessa asuva Anni Gustafsson on nuorten sarjoissa SM-tasolla kilpaileva maastohiihtäjä. Hänelle aikuislukion joustavuus tarjosi tilaisuuden keskittyä myös urheiluun ja muihin opintoihin.
Anni Gustafsson.
Anni Gustafssonille aikuislukiossa opiskelu oli hyvä kokemus.

Viime keväänä ylioppilaaksi valmistuneen Anni Gustafssonin opinnot Espoon aikuislukiossa sujuivat mainiosti etäisyydestä huolimatta. Espoon aikuislukio valikoitui Anni Gustafssonin, 20, opiskelupaikaksi erityisesti sen urheilijoille tarjoaman jouston ja tuen vuoksi. Espoon aikuislukio on osa Omniaa, joka on virallinen urheiluoppilaitos.

”Olin kuullut muiden urheilijoiden todella myönteisistä kokemuksista. Kun itse pääsin opiskelemaan aikuislukioon, minulla oli heti tunne, että saan tukea ja opettajat ovat etäisyydestä huolimatta tavoitettavissa”, Gustafsson kertoo.

Gustafsson suoritti lukion neljässä vuodessa. Hän on tyytyväinen ylioppilaskirjoituksissa saamiinsa arvosanoihin.

”Kirjoitusrupeama oli samaan aikaan kuin tiukin kisakausi, ja osa arvosanoista on todella hyviä”, hän iloitsee.

Kiitosta palautteen antamisesta

Anni Gustafsson on opiskellut liikuntaneuvojaksi samanaikaisesti lukio-opintojen kanssa. Tällä hetkellä hän ei ole varma opintojen jatkamisesta, sillä myös musiikin opiskelu kiinnostaa pianoa ja viulua soittavaa Gustafssonia.

”Tavoitteenani on pystyä urheilemaan ja jatkamaan sitä uraa onnistuneesti. Olen aloittanut maastohiihdon parivuotiaana ja mennyt hiihtokouluun 7-vuotiaana. Innostus syttyi jo silloin”, hän sanoo.

Lahdessa aikoinaan päivälukion aloittaneella Gustafssonilla on Espoon aikuislukiosta pelkästään myönteistä sanottavaa.

”Opettajiin on aina saanut yhteyden. Opo Sonja Kurjen kanssa olemme tavanneet kasvokkain. Yleisesti palautteen anto on kokemukseni perusteella ollut jopa parempaa kuin päivälukiossa”, hän tuumaa.

”Minulle Espoon aikuislukiossa opiskelu on ollut todella hyvä kokemus. Vaikka välillä on ollut haasteita ja tiukkaa muussa elämässä, niin aikuislukio on koko ajan rullannut tosi hyvin ja olen saanut nyt tutkinnon suoritettua. Olen siitä tosi kiitollinen.”

Takaisin ylös
Tagit:
Oppiminen Omniassa
Ammattitaito
Urheilutoiminta