Hyppää pääsisältöön

Nuoret osaajat ja alanvaihtajat ovat Fazerille arvokkaita tulevaisuuden tekijöitä

Blogi | 25.05.2022
Uunituoreen leivän tuoksu täyttää kaupan, kun artesaanileipurit ja sellaisiksi opiskelevat leipovat lämpimäisiä Fazerin myymäläleipomossa. Sekä Fazerilla että Omniassa kunnioitetaan kädentaitoja ja aitoa ammattitaitoa.
Leipurin vaatteisiin pukeutunut henkilö nojaa tiskiin ja katsoo kameraan. Taustalla näkyy keittiölaitteita.
Sellon Prisman myymäläleipomon esihenkilö Toni Lehtonen on aina paikalla, kun uusi opiskelija aloittaa.

Marketeista ja muista isoista ruokakaupoista tutuissa Fazerin myymäläleipomoissa leivonnaiset syntyvät Fazerin oman myllyn kotimaisista jauhoista. Artesaanileipurit leipovat kaupan hyllyille rapeakuoriset Tummat hapanjuurileivät, Rustico-leivät, Kauravartaat, pullat ja monet muut suositut herkut.

“Työ myymäläleipomossa vaatii kädentaitoa. Meillä kaikki leipuriharjoittelijat ja työelämässä oppijat oppivat tekemään ja käsittelemään taikinaa. On tärkeää ymmärtää, miten erilaiset taikinat tehdään ja miksi ne tehdään juuri tietyllä tavalla”, kertoo Sellon Prisman myymäläleipomon esihenkilö Toni Lehtonen.

Työelämässä oppijat pääsevät nopeasti tekemään leipomon monipuolisia työtehtäviä. Ensimmäisen vuoden opiskelija voi alkuun seurata työskentelyä ja esimerkiksi pakata leivonnaisia. Taikinaan pääsee kuitenkin upottamaan kätensä jo ensimmäisellä viikolla, kun alkaa erilaisten taikinoiden opettelu, vaivaaminen ja ylöslyönti.

Moni opiskelija työllistyy Fazerille

Fazerin myymäläleipomot ovat Omnian opiskelijoiden keskuudessa pidetty työssäoppimispaikka. Pääkaupunkiseudun leipomoissa työskentelee vuosittain 30–40 Omnian opiskelijaa.

Työelämässä oppijat pääsevät oppimaan paitsi artesaanileivontaa myös työskentelyä myymälässä. Myymälän puolella leipomon työntekijät vastaavat usein esimerkiksi asiakkaiden kyselyihin raaka-aineista, tuotteiden säilyvyydestä tai seuraavan pellillisen saapumisesta tarjolle.

Fazerilla perehdyttämiseen ja opiskelijoiden ohjaamisen nähdään paljon vaivaa. Palautteiden mukaan opiskelijoiden on helppo päästä osaksi tiivistä leipomon tiimiä.

“Otamme opiskelijoita vain niihin toimipisteisiin, joissa on tehtävään koulutettu työpaikkaohjaaja. Täällä Sellon myymäläleipomossa minä esihenkilönä otan opiskelijan vastaan ensimmäisenä päivänä, esittelen työkaverit, näytän tilat ja hätäpoistumistiet ja kertaan työturvallisuusasiat. Nämä ovat meillä itsestäänselviä ja prioriteettilistan kärjessä olevia asioita”, Lehtonen painottaa.

Hyvään kokemukseen panostetaan, sillä nuoret osaajat ja alanvaihtajat ovat Fazerille arvokkaita tulevaisuuden tekijöitä.

“Meillä on valtava tarve tekijöille, sillä olemme kasvaneet vahvasti. Myymäläleipomot ovat konseptina tulleet jäädäkseen, ja meillä on niitä pitkälti toistasataa eri puolilla Suomea. Tarvitsemme osaavia ja innostuneita leipureita todella”, sanoo henkilöstön kehittämisestä vastaava Anita Koski Fazer Leipomoilta.

Fazerin valtti työnantajana on houkutteleva urapolku, sillä eteneminen on isossa talossa mahdollista. Tavoitteena on antaa opiskelijalle niin hyvä kokemus, että hän valitsee Fazerin uudelleen harjoittelupaikaksi, haluaa jäädä myös kesätöihin ja lopulta työllistyä taloon vakituiseksi työntekjiäksi.

“Mikäli innostusta ja kiinnostusta löytyy, meillä voi hyvin edetä leipurista vastaavaksi leipuriksi, esihenkilöksi ja edelleen esimerkiksi aluepäällikön operatiiviseksi tueksi. Haluamme antaa jokaiselle harjoittelusta Fazer-kimmokkeen. Siksi olemme panostaneet työpaikkaohjaukseen jo useiden vuosien ajan”, Koski sanoo.

Leipomoala houkuttelevaksi avoimessa yhteistyössä

Koski näkee työssäoppimispaikkojen tarjoamisen ja näyttöjen mahdollistamisen myös yhteiskuntavastuuna. Ison työnantajan on tuettava koulutusta ja osaamisen kehittämistä siten, että opiskelijat valmistuvat ja ammattilaiset voivat myös jatkuvasti kehittyä.

Kosken mielestä tiivis yhteistyö koulutuksen järjestäjien kanssa on erittäin tärkeää. Leipomoalan houkuttelevuutta voidaan kehittää vain yhdessä ja avoimesti keskustellen.

“Kohtaanto puhuttaa meitä kaikkia. Pohdimme jatkuvasti, miten koulutus ja työelämä kohtaavat. Työnantajien ja koulutuksen järjestäjien on yhdessä varmistettava, että teemme näitä asioita opiskelijaa varten. Yhteistyö toimii, kun kaikki osapuolet eli työnantaja, oppilaitos ja opiskelija ovat tyytyväisiä.”

“Jaamme Omnian kanssa samat tavoitteet ja arvot. Meillä on paljon työelämässä oppijoita Omniasta, joten hyvä keskusteluyhteys on ensiarvoisen tärkeä. Yhteistyömme toimii hienosti ja avoimesti”, Koski kiittää.

Haluatko kuulla lisää Omnian yrityskumppanuudesta? Ota yhteyttä!
Omnian yrityspalvelut
Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Ammattitaito
Työelämäyhteistyö
Työllisyys