Hyppää pääsisältöön

Espoon kaupungin varhaiskasvatuksen laatu perustuu henkilöstön osaamiseen

Blogi | 30.08.2022
Espoo tähtää yhä laadukkaampaan varhaiskasvatukseen, Espoo-tarinan ja valtakunnallisten laatuindikaattorien viitoittamana. Omnia ja Espoon kaupungin suomenkielinen varhaiskasvatus kehittävät yhteistyössä henkilöstön osaamista ja näin varhaiskasvatuksen laatua päiväkotien arjesta ylimpään johtoon.
Tiina Thure-Toivonen, Virpi Mattila ja Riikka Immonen seisovat päiväkodin pihalla.
Koulutuspäällikkö Tiina Thure-Toivanen, varhaiskasvatuksen johtaja Virpi Mattila sekä varhaiskasvatusyksikön johtaja Riikka Immonen Monikon päiväkodin pihalla.

Varhaiskasvatukselle on Espoossa määritelty kunnianhimoiset tavoitteet. Jotta työntekijät voivat työssään tukea lasten kokonaisvaltaista kasvua, kehitystä, hyvinvointia ja oppimisen edellytyksiä, he tarvitsevat jatkuvasti päivittyvää ja ajassa kiinni olevaa osaamista.

“Tavoitteemme on, että varhaiskasvatus on tasalaatuista ja korkeatasoista. Kun meillä on jäntevät koulutuskokonaisuudet, jotka tuovat työntekijöillemme näkökulmia ja tuoretta osaamista, voimme tarjota laadukasta palvelua”, varhaiskasvatuksen johtaja Virpi Mattila Espoon kaupungilta sanoo.

Osaamisen kehittämiseen satsataan Espoon varhaiskasvatuksessa kaikilla tasoilla. Vuoden kiertoon on istutettu esimerkiksi monipuolista koulutustarjontaa pedagogiikan johtamisesta ja pedagogisen toimintakulttuurin toteuttamisesta sekä kasvatus- ja ohjausalan opintoja.

“Esimerkiksi johtajien täydennyskoulutuksista olemme rakentaneet vuorovaikutteisia prosesseja, joissa käydään aktiivista keskustelua keskustelua. Omniassa tunnetaan meidän arvomme ja painopisteemme, joten koulutukset vastaavat täydellisesti tarpeisiimme ja todella kehittävät johdon osaamista”, Mattila kiittää.

Yhdessä syntyy kiinnostavia koulutuksia

Espoon kaupungin ja Omnian yhteistyö on kehittynyt yhteisen historian ja useiden vuosien kumppanuuden myötä ainutlaatuisen tiiviiksi. Omnian koordinoimana osaamisen kehittämisessä pystytään suunnitelmallisesti hyödyntämään koulutusmuotoja, eri tasoisista tutkinnoista oppisopimukseen.

“Suurin vahvuutemme on yhdessä tekeminen. Meillä on porukka, jossa on aivan upea potentiaali. Tapaamme tämän eteenpäin katsovan, jatkuvasti uutta ideoivan joukon kanssa säännöllisesti, jolloin koulutusohjelmat elävät meidän tarpeidemme mukaan”, kuvaa Mattila yhteistyötä.

Yhteinen kehittäminen edellyttää sitoutumista ja aikaa molemmilta. Yksi toimivan yhteistyön kulmakivistä on koulutusten omat ohjausryhmät.

“Ohjausryhmät takaavat koulutusten laadunvalvonnan ja jatkuvan kehittämisen. Tapaamisissa käymme läpi palautteet, ja pohdimme yhdessä, miten voimme kehittää kyseistä koulutusta edelleen. Tapaamiset vievät aikaa, mutta työskentely on todella hedelmällistä”, iloitsee kouluttaja Suvi Nieminen Omniasta.

Kouluttajina alan ykkösnimiä

Omnia saa Mattilalta kiitosta myös laajasta ja tasokkaasta kouluttajaverkostosta.

“Arvostamme pedagogisesti laadukasta opetusta. Omnian kouluttajaverkosto on niin laaja, että saamme Omnian kautta tarvittaessa myös korkeakoulutasoista koulutusta. Henkilöstömme johtoa myöten motivoituu lähtemään koulutuksiin, kun tiedämme, että laatu on kohdallaan.”

Omnian Nieminen ja koulutuspäällikkö Tiina Thure-Toivanen iloitsevat, että Omnia voi oman osaamisen kautta tuoda näkemyksellisyyttä ja tulevaisuusajattelua Espoon kaupungille.

“Pysymme ajan hermolla, kun seuraamme tiiviisti toimialaa, tuoretta tutkimustietoa ja trendejä. Pystymme myös laadukkaan kouluttajaverkostomme kautta ylläpitämään asiakkaamme varhaiskasvatuksen osaamista”, Thure-Toivanen sanoo.

Haluatko kuulla lisää Omnian yrityskumppanuudesta? Ota yhteyttä!
Omnian yrityspalvelut
Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Ammattitaito
Työelämäyhteistyö