Hyppää pääsisältöön

Tukea yrityksille muutostilanteissa

Palvelu
Olisiko yhteishankintakoulutus tai oppisopimuskoulutus ratkaisu yrityksesi tarpeisiin? Vaihtoehdot sopivat moniin yrityksen muutostilanteisiin – ne mahdollistavat olemassa olevan henkilöstön kouluttamisen uusiin tehtäviin tai sopivien osaajien löytämisen yritykseesi.

Avullamme vahvistat ja kehität työssä tarvittavaa osaamista esimerkiksi silloin, kun

  • töitä on, mutta sopivia tekijöitä ei
  • työyhteisön osaaminen ei ole ajan tasalla
  • työ muuttuu syystä tai toisesta ja on otettava uusi suunta.

Tutustu yhteishankintakoulutuksiin

Yrityksesi tarpeisiin räätälöity koulutus järjestetään usein yhteishankintakoulutuksena. Rahoitat ja suunnittelet yhteishankintakoulutuksen yhdessä Työ- ja elinkeinohallinnon kanssa. Koulutusta voidaan järjestää myös useamman yrityksen yhteistyönä. 

Koulutus voi olla ammatillista täydennys- tai jatkokoulutusta. Yrityksesi työvoima- ja koulutustarpeet ovat aina lähtökohtana koulutuksen suunnittelulle. 

Kaikissa muutostilanteissa löydämme yrityksellesi parhaan ratkaisun yhdessä.

RekryKoulutus - uusia tekijöitä yritykseesi

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto tilanteisiin, joissa yritys tarvitsee tukea osaavan henkilöstön löytämiseen. Koulutuksen tarkoituksena on, että koulutettavat henkilöt työllistyvät yritykseen koulutuksen päätyttyä. RekryKoulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin.

Työelämäpainotteiseen RekryKoulutukseen sisältyy sekä tietopuolista opetusta että ohjattua työssäoppimista ja työharjoittelua. Koulutuksen tavoitteena voi olla lisä-, täydennys- tai ammatinvaihtoon tähtäävä koulutus. Koulutuksessa on iso rooli työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa.

RekryKoulutus toteutetaan oppilaitoksen ja työ- ja elinkeinohallinnon yhteistyönä. Työantaja ja työ- ja elinkeinohallinto rahoittavat koulutuksen yhdessä siten, että työnantajan osuus on 30 prosenttia hankintasopimuksen mukaisesta kokonaishinnasta. Tutustu tarkemmin RekryKoulutukseen (te-palvelut.fi).

TäsmäKoulutus - kouluta nykyistä henkilöstöä uusiin tehtäviin

TäsmäKoulutus on ELY-keskuksen rahoittamaa yhteishankintakoulutusta ja se on tarkoitettu yrityksen nykyiselle henkilöstölle. Se sopii esimerkiksi tilanteisiin, joissa yrityksen toiminta tai käytetty teknologia muuttuu.

TäsmäKoulutuksen tarkoituksena on myös estää lomautuksia ja irtisanomisia. Koulutuksen avulla yritys voi nostaa henkilökunnan osaamisen uusien vaatimusten tasolle.

Koulutuksen rahoittavat työnantaja sekä työ- ja elinkeinohallinto yhdessä. Työnantajan maksuosuus on 30–50 prosenttia kokonaishinnasta. Tutustu tarkemmin TäsmäKoulutukseen (te-palvelut.fi).

MuutosKoulutus - koulutusta muutostilanteisiin

MuutosKoulutus on on tarkoitettu tilanteisiin, jossa yritys joutuu irtisanomaan henkilöstöään tuotannollisista tai taloudellisista syistä.

MuutosKoulutuksen avulla voit tukea irtisanottavien mahdollisuuksia työllistyä muualle tai lomautettujen työntekijöiden valmiuksia siirtyä toisiin tehtäviin yrityksessä.

Koulutus räätälöidään työntekijöiden ja yrityksen tarpeiden mukaan, ja sen opiskelijavalinnat ja rahoituksen hoitavat työnantaja sekä työ- ja elinkeinohallinto yhdessä. Tutustu tarkemmin MuutosKoulutukseen (te-palvelut.fi)

Henkilöstön osaamisen kehittäminen oppisopimuksella

Oppisopimus sopii moneen tilanteeseen. Se on oiva keino kehittää henkilöstösi osaamista ja ammattitaitoa työssä. Oppisopimus on hyvä vaihtoehto myös silloin kun tarvitset räätälöityä, tutkintoon johtavaa koulutusta useammalle henkilölle.

Ota yhteyttä meihin

Haluatko kuulla lisää Omnian tarjoamista mahdollisuuksista henkilöstön osaamisen kehittämiseen? Omnian yrityspalvelut ovat tukenasi. Ota yhteyttä ja kartoitetaan yhdessä tilanteesi ja etsitään sopiva ratkaisu juuri sinulle!

Omnian yrityspalvelut - Yhteystiedot

Käyntiosoite: Kirkkokatu 16 A, 02770 Espoo
Postiosoite: 02070 ESPOON KAUPUNKI
Puhelinnumero: 040 126 7676
Takaisin ylös
Tagit:
Ammattitaito
Johtaminen
Kehittäminen