Hyppää pääsisältöön

Opiskelupaikan vastaanottaminen Omnian ammatillisessa koulutuksessa

Tervetuloa opiskelijaksi Omniaan – huippua, että olet valinnut Omnian! Tältä sivulta löydät opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyvät tiedot.

Opiskelupaikan vastaanottaminen jatkuvassa haussa

Saat tiedon jatkuvan haun opiskelijavalintojen tuloksista sähköpostilla. Jos sinut valitaan opiskelijaksi, niin sinun tulee vastaanottaa opiskelupaikkasi määräaikaan mennessä. Ilmoita tästä sähköpostilla osoitteeseen haku@omnia.fi. Ilmoitathan myös, mikäli haluat perua saamasi paikan.

Jos pisteesi eivät riitä valituksi tulemiseen, niin saat myös tästä ilmoituksen. Pidämme hakemuksesi voimassa kaksi viikkoa opintojen aloituksen jälkeen. Saatamme tarjota sinulle opiskelupaikkaa, mikäli paikkoja vapautuu.

Hakemuksesi voidaan esimerkiksi riittämättömän kielitaidon vuoksi. Saat silloin meiltä viestin, jossa kerrotaan tästä ja ohjataan muihin Omnian palveluihin.

Opiskelupaikan vastaanottaminen yhteishaussa

Sinun tulee vastaanottaa saamasi opiskelupaikka määräaikaan mennessä. Jos et tee näin, niin paikkasi annetaan seuraavalle varasijalla olevalle hakijalle. Voit halutessasi myös perua saamasi opiskelupaikan.

Saat Opetushallituksesta (OPH) tiedon opiskelijavalintojen tuloksista sähköpostilla. Siksi on tärkeää, että hakemuksessasi on toimiva sähköpostiosoite. Viestissä olevan linkin avulla voit vastaanottaa tai perua opiskelupaikkasi.

Vaihtoehtoisesti voit kirjautua Oma Opintopolkuun ja vastaanottaa paikan siellä. Tämä vaatii vahvan tunnistautumisen esimerkiksi verkkopankkitunnusten avulla.

Takaisin ylös