Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Veneenrakentaja

Veneenrakennuksen perustutkinto 
Perustutkinto
Inspiroidutko veneistä ja käsillä tekemisestä? Kiinnostaako erilaiset materiaalit ja työkalut? Veneenrakentajana hallitset veneenrakentamisen rungosta sisustuselementtien asentamiseen asti.

Koulutuksen kuvaus

Omniasta saat ammattitaidollesi vahvan pohjan: opit rakentamaan lujitemuoviveneitä ja veneen osia lujitemuovista ja puusta. Koulutuksessa opettelet myös asentamaan ja huoltamaan erilaisia laitteita ja moottoreita.

Veneenrakentajan työ on tarkkaa käsityötä. Opit monipuolista suunnittelutaitoa ja tekniikan osaamista. Lujitemuovisten veneiden rakentamisen lisäksi ammattilaisena hallitset myös puisten kalusteiden rakentamisen ja asennustyöt. Opit moottoreiden asentamiseen ja huoltamiseen ja veneiden varusteluun liittyvät asiat sekä elektronisien järjestelmien käytön.

Koulutuksessa painotetaan veneiden huoltoa ja korjausta, koska pääkaupunkiseudun mittavan venekannan vuoksi sille on kysyntää. Korostamme veneiden rakentamisessa ja huollossa turvallisuutta ja kestävää kehitystä.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen edistäminen on osa perustutkinto-opiskelijan opintoja. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Koulutuksen tiedot

Minkälaisiin tehtäviin valmistut?

Veneenrakentajana työskentelet venetelakoilla, venemoottorikorjaamoilla ja venetehtaissa. Voit myös perustaa oman yrityksen ja toimia yrittäjänä.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 2–3 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on 3–5 kertaa viikossa.

Koulutuksen voit myös suorittaa oppisopimuksella.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta.

Haku

Kirkkonummi, päivä

Hakuaika:

23.8.2021 klo 00.00 - 31.10.2021 klo 23.59

Koulutus alkaa:

7.1.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Tärkeät tiedot jatkuvasta hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin  (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Yhteishaku

Yhteishaussa voivat iästä riippumatta hakea sellaiset peruskoulun tai lukion suorittaneet hakijat, joilla ei vielä ole ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa.

Tärkeät tiedot yhteishausta

Opiskelijavalinta

Tutkintoon ei ole pääsykoetta. Katso muut yhteishaun valintaperusteet (opintopolku.fi).

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Harkinnanvarainen valinta

Sinut voidaan valita opiskelijaksi harkinnanvaraisesti seuraavista syistä:

  • Oppimisvaikeudet
  • Sosiaaliset syyt
  • Koulutodistusten puuttuminen (jos olet keskeyttänyt peruskoulun)
  • Koulutodistusten vertailuvaikeudet (jos haet ulkomaisella todistuksella)
  • Tutkinnon suorittamiseen riittämätön tutkintokielen kielitaito.

Lue lisää tietoa harkinnanvaraisesta valinnasta.

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin  (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Takaisin ylös
Tagit:
Rakentaminen ja korjaus