Hyppää pääsisältöön

Käsityö, työväenopiston kurssit

Espoon työväenopisto
Työväenopiston ainealueet
Espoon työväenopistossa voit tehdä monenlaisia käsitöitä ja kehittää luovuuttasi. Kiinnostaako sinua ompeleminen, hopeakorujen tekeminen, hitsaus, värjäys, huovutus, verhoilu tai puutyöt? Tule, rentoudu ja opi uutta!

Kurssien kuvaus

Halusitpa tutustua perinteisiin tekniikoihin tai uusimpiin uutuuksiin, tarjonnastamme löydät kursseja moneen makuun. Voit opiskella yhden illan kursseilla, viikoittain toistuvissa tapaamisissa tai verkkokursseilla vaikkapa kotisohvalta käsin. Oppia voit myös avoimissa oppimisympäristöissä kudonta-asemalla ja Nikkariverstaalla.

Kursseilla saat luottamusta omiin kykyihisi ja vinkkejä, mitä voit tehdä jo olemassa olevista materiaaleista. Aina ei tarvitse ostaa uutta, vaan voit kierrättää korjata ja tuunata. Käsillä tekemällä voit vaikuttaa.

Tutustu eri vaihtoehtoihin

Villasta on moneksi

Huovuta ja kehrää, luo huovan pintaan struktuuria, opi muokkaamaan raakavillaa, pesten, värjäten, karstaten ja kehräten langaksi. Opi kehräämään lampaanvillasta lankaa värttinällä tai rukilla. Koe, mihin kaikkeen upea materiaali villa taipuukaan!

Tekstiilejä kangaspuilla

Tiedätkö, miten kangas syntyy loimi- ja kudelangoista? Opi perusasiat kangaspuilla kutomisesta tai ota haltuun uusia välineitä kankaiden suunnittelussa. Kutoa voit myös kudontakehyksellä, jolla saat aikaan helposti pieniä seinätekstiilejä ilman kangaspuitakin.

Värjäämistä eri tekniikoilla

Tutustu kasveihin ja sieniin ja opi, miten niitä voi käyttää värjäämisessä. Reaktiovärjäyksen menetelmillä voit värjätä, kattila-, kylmä- ja pesukonevärjäyksiä. Tiesitkö, että myös lunta ja jäätä voi käyttää hyväksi värjäyksessä?

Kirjontaa ja ompelua

Kirjo luovasti. Kokeile erilaisia pistoja ja yhdistele materiaaleja. Applikoi ja kirjo käsin tai koneella. Siirrä muistot kankaalle ja tee vaikkapa tekstiilikirja tai kasvio kesän kukista.

Ompele erilaisia tilkkutyöblokkeja ja kokoa niistä torkkupeittoja. Tiedätkö, mikä on crazy-tekniikka, lasimaalaus tilkkutöissä tai PaperPiecing -tekniikka? Tilkkutyökursseilla näiden tekniikoiden salat aukeavat.

Ompele vaatteita neuloksista ja kankaista itsellesi tai lapselle. Muokkaa kaappiin jääneet ja kierrätykseen päätyneet vaatteet uuteen käyttöön. Opi käyttämään saumuria. Luo uutta tai sukella vaatetuunauksen kiehtovaan maailmaan ja opi antamaan vanhoille vaatteille uusi mahdollisuus.

Kirjansidontaa

Kirjansidonta on hauskaa, erilaista käsityötä. Ensikertalaisena sidot monistenipusta itsellesi kirjansidontaoppaan. Jos olet jo harrastanut kirjansidontaa edellisinä vuosina, voit sitoa valitsemasi kirjan nahkakansiin. Voit myös korjata sinulle rakkaan rikkimenneen/hajonneen kirjasi. Ota erilaiset sidokset haltuun.

Hopeasta uutta

Mitä kaikkea hopeasta saakaan aikaan! Valmista hopeasta pieni kannellinen rasia tai riipus. Harjoittele lukkomekanismin tekoa tai opi valmistamaan vahasta koru tai esine, joka valetaan hopeaan. Puno ketju hopealenkeistä. Mahdollisuuksia on monia.

Opi sepän taitoja

Ole oman onnesi seppä, tule kokeilemaan sepän taitoja. Perehdy perinteisiin sepän työmenetelmiin ja valmista takomalla käyttöesineitä tai suunnittele ja valmista puusta, tutustu muovi-, elektroniikka- ja metallitöihin.

Takaisin ylös
Tagit:
Taide ja käsityö