Hyppää pääsisältöön

Filosofia, lukio-opinnot

Espoon aikuislukio
Lukio-opinto
Haluatko oppia kyseenalaistamaan ja arvioimaan väitteitä? Tule Espoon aikuislukioon ja saat uusia näkökulmia asioihin.

Opintojen kuvaus

Opittuasi filosofian perusteet pystyt punnitsemaan käsitysten perusteluja ja arvioimaan niitä kysymällä oikeita kysymyksiä. Opit myös jäsentämään todellisuutta, tietoa, arvoja, normeja ja merkityksiä koskevia käsityksiä. 

Lähiopetus, hybridiopetus ja reaaliaikainen etäopetus

Lähiopetuksessa osallistut opettajan ohjaamille oppitunneille muiden opiskelijoiden kanssa. Opiskelet lukujärjestyksen mukaan opetustiloissa Espoon Tapiolassa.

Hybridiopetuksessa voit tulla oppitunneille Tapiolaan tai osallistua opetukseen verkon kautta (esim. Teamsissa). Hybridinä toteutettavat opintojaksot on merkitty opintotarjottimeen lyhenteellä Hyb.

Reaaliaikaisessa etäopetuksessa osallistut opettajan ohjaamille oppitunneille verkon kautta (esim. Teamsissa) muiden opiskelijoiden kanssa. Reaaliaikaisena etäopetuksena toteutettavat opintojaksot on merkitty opintotarjottimeen lyhenteellä Etä.

Jos osallistut oppitunneille verkon kautta, varmistathan, että mikrofonisi ja kamerasi toimivat ja pystyt osallistumaan oppitunneilla mahdollisesti käytäviin keskusteluihin tai suullisiin harjoituksiin.

Ilmoittautuminen ja muut tärkeät tiedot

Ilmoittautuminen

Katso seuraavan opintojakson ajankohta

LOPS2021 Espoon aikuislukion lähiopetuksen opintotarjotin lukuvuosi 2023–2024 (mediapankki.omnia.fi).

Opintojaksoja järjestetään päivisin ja iltaisin. 

Hinta

Opiskelu on maksutonta Omnian tutkinto-opiskelijoille ja Espoon päivälukiolaisille. Aineopiskelijat, jotka eivät suorita tutkintoa, maksavat hinnaston mukaisen maksun.

Katso hinnasto ja maksuehdot.

Lisätietoja antaa

Jutta Väkeväinen, jutta.vakevainen@omnia.fi

Pakollinen opintojakso

FI01

Johdatus filosofiseen ajatteluun, 2op. Opintojaksolla opiskelija tutustuu siihen, mitä filosofia on ja millaisia sen kysymykset ovat, oppii käyttämään joitakin filosofian menetelmiä ja harjoittelee johdonmukaista argumentaatiota, kyseenalaistamista ja perustelua. 

Valinnaiset opintojaksot

FI02

Etiikka, 2 op. Tällä opintojaksolla puhutaan hyvästä elämästä ja oikeasta ja väärästä. Keskustellaan  elämän merkityksestä, hyvästä elämästä ja harjoitellaan eettisiä perusteluita.  

FI03

Yhteiskuntafilosofia, 2 op. Opintojaksolla perehdytään yhteiskuntafilosofian keskeisiin suuntauksiin ja käsitteisiin. Kiinnostaako kysymykset teemoista: valta, vapaus, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, demokratia? Lisäksi syvennytään ajankohtaisiin yhteiskuntafilosofisiin kysymyksiin: tekoäly, ympäristöongelmat, sukupuoli ja valta, yhteiskunnan eriarvoistavat rakenteet. 

FI04

Totuus, 2 op. Opiskelija perehtyy totuuden luonteeseen, tiedon mahdollisuuteen ja rajoihin sekä tieteelliseen tutkimukseen liittyviin kysymyksiin. Opintojaksolla keskustellaan kielen ja totuuden kysymyksistä, opitaan arvioimaan havainnon ja tiedon sekä tieteellisten teorioiden suhdetta totuuteen.

Verkko-opetus

Verkko-opetuksessa opiskelet omassa tahdissasi Moodle-oppimisalustalla, teet erilaisia oppimistehtäviä ja saat opettajalta palautetta. Verkko-opintojaksot ovat auki Moodlessa ympäri lukuvuoden. Voit aloittaa opinnot milloin tahansa. Moodlesta löydät tarkemmat ohjeet ja aikataulut kunkin opintojakson suorittamiseen.

Ilmoittautuminen ja muut tärkeät tiedot

Ilmoittautuminen

Katso seuraavan opintojakson ajankohta

LOPS2021 Espoon aikuislukion verkko-opetuksen opintotarjotin lukuvuosi 2023–2024 (mediapankki.omnia.fi).

Hinta

Opiskelu on maksutonta Omnian tutkinto-opiskelijoille ja Espoon päivälukiolaisille. Aineopiskelijat, jotka eivät suorita tutkintoa, maksavat hinnaston mukaisen maksun.

Katso hinnasto ja maksuehdot.

Lisätietoja antaa

Jutta Väkeväinen, jutta.vakevainen@omnia.fi

Vuoden 2021 opetussuunnitelman mukaiset opintojaksot

FI01Ver

Johdatus filosofiseen ajatteluun, 2 op. Opintojaksolla opiskelija tutustuu siihen, mitä filosofia on ja millaisia sen kysymykset ovat, oppii käyttämään joitakin filosofian menetelmiä ja harjoittelee johdonmukaista argumentaatiota, kyseenalaistamista ja perustelua.

FI02Ver

Etiikka, 2 op. Opintojaksolla puhutaan hyvästä elämästä ja oikeasta ja väärästä. Keskustellaan elämän merkityksestä, hyvästä elämästä ja harjoitellaan eettisiä perusteluita.

FI03Ver

Yhteiskuntafilosofia, 2 op. Opintojaksolla perehdytään yhteiskuntafilosofian keskeisiin suuntauksiin ja käsitteisiin. Kiinnostaako kysymykset teemoista: valta, vapaus, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, demokratia? Lisäksi syvennytään ajankohtaisiin yhteiskuntafilosofisiin kysymyksiin: tekoäly, ympäristöongelmat, sukupuoli ja valta, yhteiskunnan eriarvoistavat rakenteet. 

Takaisin ylös
Tagit:
Kulttuuri ja yhteiskunta