Hyppää pääsisältöön

Väylä työhön

Hanke
Logo: Vipuvoimaa EU:lta 2014–2020
Logo: Euroopan unioni, Euroopan sosiaalirahasto.

Hankkeen kuvaus

Hankkeessa luotiin pääkaupunkiseudulle yhtenäinen verkosto maahanmuuttajille suunnattavan ammatillisen koulutuksen ja ohjauksen tarjoamiseksi. Hankkeessa luotiin erilaisia malleja ja hyviä käytäntöjä maahanmuuttajien ura- ja yritysvalmennukseen sekä S2-opetukseen ja ammatilliseen opetukseen.

Pääkaupunkiseudun verkosto jatkaa toimintaansa ja jakaa jatkossakin eri oppilaitosten ajankohtaista osaamista osaamisen tunnistamisesta, hyvistä ohjauskäytänteistä ja tietoa maahanmuuttajien ammatillisen koulutuksen sekä S2-opetuksen ja tuen menetelmistä. Verkoston toimintaan kutsutaan mukaan TE-toimiston ja kotokouluttajien edustajat, joiden kanssa on tehty tiiviisti yhteistyötä tähänkin asti.

Kohderyhmä

Kotoutumiskoulutuksen käyneet työttömät työnhakijat, jotka kuuluvat kotoutumislain piiriin: ilman työtä tai koulutuspaikkaa nivelvaiheessa olevat maahanmuuttajat.

Hankkeen kesto

1.1.2017–30.6.2019

Projektivastaava Omniassa

Marja-Riitta Lygdman

Yhteistyökumppanit

Ami-säätiö/Amiedu, Helsinki Business College Oy, Suomen Diakoniaopisto Oy, Helsingin kaupunki/Stadin aikuisopisto, Vantaan kaupunki/Vantaan ammattiopisto Varia ja Vantaan aikuisopisto

www-sivut

www.vaylatyohon.fi

Rahoittaja

Euroopan sosiaalirahasto

Takaisin ylös