

Hankkeen kuvaus
Hankkeen tavoitteena on löytää eurooppalainen tasapaino kokin koulutukseen ja samalla tehdä parannuksia kokin tutkintoon. Hankkeen aikana tunnistetaan olemassa olevia tutkintoja ja parannetaan ja kehitetään niitä samalla vastaamaan tulevaisuuden eurooppalaista, yhtenäistä kokin opetussuunnitelmaa.
Hankkeen painopistealueita ovat taitojen ja osaamisen näkyvyyden parantaminen ja vertailukelpoisuuden lisääminen eri maiden välillä. Hankkeessa kehitetään opiskelijoiden kansainvälistä osaamista ja kielitaitoa. Kun hankkeen myötä kokin osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan sekä toteutetaan samanlaisena Euroopan laajuisesti, koko eurooppalainen ravintola-ala hyötyy.
Hankkeessa keskitytään uuden kansainvälisen kokin tutkinnon virtuaalisen 360°-verkkosivujen pilottiversion kehittämiseen. Samalla tavoitteena on edistää avoimen oppimateriaalin käyttöä hyödyntämällä virtuaalisia osaamismerkkejä, joilla osaamista voidaan osoittaa, arvioida ja tehdä näkyväksi.
Kohderyhmä
Ensisijaiset kohderyhmät ovat ammatillisen koulutuksen opiskelijat ja opettajat sekä ravintola-alan edustajat.
Hankkeen kesto
28.12.2018–27.5.2021
Projektivastaava Omniassa
Oona Haapakorpi ja Mika Heino
Yhteistyökumppanit
Koordinaattori: Omnia
Partnerit: Vamia (Suomi), Ikaslan Gipuzkoa (Espanja), Munster Technological University MTU (Irlanti), Tartu Vocational College TKHK (Viro)
www-sivut ja sosiaalisen median kanavat
Cooking for the future project (Facebook)
Rahoittaja
Erasmus+ KA3 (Euroopan komissio)