Hyppää pääsisältöön

Uudet vastuut kannustivat esihenkilötyön koulutukseen

Blogi | 22.11.2022
Erityisesti eri alojen ammattilaisten keskinäinen vertaistuki oli antoisaa.
Suomen Sokerin työntekijät Hanna Ekholm ja Jaani Viianranta laboratoriossa
Hanna Ekholm ja Jaani Viianranta saivat uusia eväitä työhönsä lähiesimiestyön ammattitutkinnosta.

Suomen Sokerin työntekijät Hanna Ekholm ja Jaani Viianranta aloittivat lähiesimiestyön ammattitutkinnon opinnot, kun organisaation muutokset asettivat uusia tarpeita johtamiselle.

Tehdaspäällikkö Olli Nissisen mukaan työntekijöitä päätettiin kouluttaa heidän oman aktiivisuutensa innostamana.

”Hanna ja Jaani olivat molemmat toimineet pitkään laborantin työssä, ja kun työnkuvaan sisällytettiin uusia vastuita, tuli koulutus heille juuri oikeaan aikaan”, hän sanoo.

Ekholm ja Viianranta kertovat saaneensa koulutuksesta runsaasti eväitä esihenkilötyöhön.

”Ehdottomasti sain siitä monin verroin enemmän kuin alun perin odotin. Kuulin Omnian koulutuksesta sattumalta kaverini kautta. Kaiken saadun opin lisäksi parasta oli vertaistuki, joka antoi valtavasti eri näkökulmia”, Hanna Ekholm sanoo.

Hyötyjä eri alojen ammattilaisilta

Viianranta ja Ekholm osallistuivat koulutukseen yhdessä noin 15 muun henkilön kanssa monilta eri aloilta.

”Se oli ehdottomasti rikastuttavaa. Mukana oli myös yrittäjätaustaisia ammattilaisia.  Sillä, että saa jakaa ajatuksia eri organisaatioista tulevien ihmisten kanssa, on iso merkitys ja se hyödyttää kaikkia”, Jaani Viianranta toteaa.

Myös Olli Nissinen korostaa eri alojen ammattilaisten keskinäisen keskustelun merkitystä.

”Se on myös oman yrityksemme kannalta tällaisen koulutuksen etu. Uudet esihenkilöt saavat perspektiiviä, jota ei pelkästään oman alan työntekijöiden kesken synny. Tämä koulutus voi ehdottomasti olla varteen otettava vaihtoehto yrityksellemme myös tulevaisuudessa”, hän tuumaa.

Näkökulmia ihmisten johtamiseen

Hanna Ekholmin ja Jaani Viianrannan koulutus alkoi lokakuussa 2021. Noin vuoden ajan kestäneen koulutuksen aikana ryhmä kokoontui yhteisiin lähipäiviin suunnilleen kerran kuukaudessa.

Jaani Viianranta kertoo saaneensa erityisen paljon koulutukseen sisältyneestä Disc-toimintatyylin oppimisesta. Toimintatyylissä keskitytään ihmisten johtamiseen eri henkilötyypit huomioon ottaen.

”Omalla työpaikalla pystyi katselemaan ihmisiä hiukan sillä silmällä, että mitä tyyppiä kukakin edustaa ja miten on paras keskustella kenenkin kanssa”, hän toteaa.

Hanna Ekholmille ihmisten johtamiseen liittyvät sisällöt olivat niin ikään antoisia. Hän toteaa koulutuksen olleen kokonaisuutena laadukas ja olevansa tyytyväinen opetukseen.

Jaani Viianranta sanoo, että koulutus olisi saanut vielä uudenlaista syvyyttä, jos lähipäiviä olisi ollut enemmän.

”Olin niistä tosi iloinen ja pystyin niiden aikana keskittymään täysillä koulutukseen. Ajattelen, että poissaolo työpaikalta lähipäivänä on sen arvoista”, hän tuumaa.

Kaipaatko lisää oppia esihenkilönä työskentelyyn?
Tutustu Lähiesihenkilötyön koulutukseen
Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Ammattitaito
Työelämäyhteistyö