Hyppää pääsisältöön

Kielen opiskelu sujuu joustavasti hybridikurssilla

Blogi | 04.10.2022
Kun Espoon työväenopiston uusi asiakas soittaa kysyäkseen tarkemmin vaikkapa italian tai saksan kielen kurssista, keskustelu johtaa usein asiakkaan ihmettelyyn: Mutta tämähän on hybridikurssi. Miten tämä voi toimia, kun osa opiskelijoista on luokassa ja osa verkossa?
""

Työväenopistossa opetetaan jo monia kieliä hybridikursseina. Opetusta on samanaikaisesti verkossa ja luokkatilassa.

Saksan kielen opiskelija Pirjo Heikkinen on ollut tyytyväinen hybridimuotoiseen opiskeluun.

”Välillä me etänä opiskelevat kuuntelemme luokassa olevia opiskelijoita ja sitten on taas meidän vuoromme puhua. Menetelmä on toiminut hyvin. Itse olen opiskellut etänä ja ollut siihen tyytyväinen”, hän sanoo.

Monika Hotanen on opettanut hybridimuotoisia kursseja jo usean vuoden ajan.

”Pidän hybridikursseista, koska mielestäni on tärkeää tarjota opiskelijalle joustoa ja vaihtoehtoja. Opiskelija saa valita, osallistuuko verkko-opetukseen vai opetukseen paikan päällä. Osa opiskelijoista osallistuu pääsääntöisesti etänä. Moni osallistuu myös ulkomailta. Toisaalta osa opiskelijoista hyödyntää tätä joustavaa mahdollisuutta olla etänä vain esteen tullen – matkoilla, mökillä tai kun pieni flunssa yllättää.”

Kieltä monipuolisesti

Pirjo Heikkinen kertoo kielitaitonsa vahvistuneen ja innostuksen kielen oppimiseen lisääntyneen.

”Tunnit ovat todella monipuolisia. On tekstejä, sanastoa ja jonkin verran myös rakenneharjoituksia ja videoita, mutta ennen kaikkea tunneilla panostetaan puhumisen harjoitteluun.  Harjoittelemme puhumista välillä pareittain ja välillä pienryhmissä. Virheistä ei tarvitse välittää, vaan viestin perillemeno on tärkeintä”, hän kiittää.

”Saksan kieli on aina kiehtonut minua, ja toiveeni on ollut oppia puhumaan sitä sujuvammin. On ollut vaikea löytää opettajaa, joka käyttäisi monipuolisia opetusmenetelmiä ja laittaisi opiskelijat töihin!  Espoon työväenopistosta olen löytänyt vihdoin tällaisen opettajan. Opettajamme Monika on todella loistava. Hänen iloinen olemuksensa tuo opiskelijalle hyvää mieltä jo heti tunnin alkaessa. Hän aktivoi opiskelijoita tasapuolisesti, tunneilla on rento ilmapiiri ja jännitys on tipotiessään”.

Heikkinen kannustaa kielten opiskelusta innostuneita kehittämään osaamistaan.

”Suosittelen valitsemaan tarpeeksi vaativia kursseja, niin että kielitaito kehittyy eteenpäin eikä junnaa paikallaan. Jos olet kerran oppinut kieltä, se palautuu kuin ihmeen kaupalla, kun opiskelun aloittaa uudelleen. Minulle saksan tunnit ovat yksi viikon kohokohdista”.

Kiinnostuitko kielten opiskelusta Espoon työväenopistossa?
Tutustu tarjontaamme
Takaisin ylös
Tagit:
Oppia ja iloa
Digitalisaatio