Hyppää pääsisältöön

Kielet ja kulttuurit, työväenopiston kurssit

Espoon työväenopisto
Työväenopiston ainealueet
Espoon työväenopistossa voit opiskella noin kahtakymmentä kiehtovaa kieltä. Mitä kieltä sinä haluaisit oppia?

Kurssien kuvaus

Kielitaidosta on verratonta iloa ja korvaamatonta hyötyä: tarvitset kielitaitoa työelämässä, kansainvälisissä verkostoissa, matkoilla ja keskusteluissa ystävien ja tuttavien kanssa. Valittavanasi on opetusta kerran viikossa, tiiviitä tehokursseja, teemakursseja ja kielimatkoja. Löydät eri tavoin painottuneita kursseja: keskustelua ja puhumista, kielioppia, työelämän kielitaidon hiomista ja kulttuuria syventäviä kursseja. 

Ohjatut kielimatkat tutustuttavat sinut eri maiden kielikouluihin. Matkoilla pääset käyttämään kieltä aidossa ympäristössä. Tarjoamme myös mielenkiintoisia kulttuuriluentoja, useimmiten kohdekielellä.

Minkä tasoiselle kurssille?

Kurssit on järjestetty tasoittain Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikkojen mukaisesti. Taitotasot A1:stä C2:een kuvaavat, mitä minkäkin tason saavuttanut opiskelija jo osaa ilmaista ja ymmärtää opiskelemallaan kielellä.

Työväenopistossa opinnot etenevät tavallisesti niin, että ensimmäisenä lukuvuonna saavutetaan taitotaso A1.1, toisena vuonna A1.2 ja kolmantena vuonna työstetään taitotasoa A1.3. Tästä eteenpäin taitotasoilla edetään kielestä ja ryhmästä riippuen yksilöllisemmin: toisissa ryhmissä kerrataan ja vahvistetaan A1-tason taitoja, kun taas toisissa jatketaan kohti uusia haasteita.

Tutustu kielten taitotasoihin: 

Kielten taitotasoasteikko pdf, 78.12 KB

Arvioi kuvausten avulla omaa tämänhetkistä osaamistasi. Suunnittelijaopettajat ohjaavat ja neuvovat sopivan kurssin valinnassa.

Takaisin ylös
Tagit:
Kielet
Kulttuuri ja yhteiskunta