Hyppää pääsisältöön

Johtajuus kirkastui lähiesihenkilötyön koulutuksessa

Blogi | 16.03.2023
Lilla Doloczki päätti lähteä lähiesimiestyön ammattitutkintokoulutukseen oman työnantajansa kannustamana. Espresso Housessa kahvilapäällikkönä työskentelevä Doloczki on päätökseensä todella tyytyväinen. ”Haluan olla hyvä siinä, mitä teen. Koulutus on antanut paljon lisää osaamista”, hän sanoo.
Lilla Doloczki
Lilla Doloczki vastaa työssään kahden kahvilan arjen pyörittämisestä.

Lilla Doloczkin työnantaja tarjosi mahdollisuutta esimiestyön koulutukseen oppisopimuksella. Verkko-opintoina suoritettu koulutus on ollut Dolozckin mukaan sisällöltään hyödyllinen ja pituudeltaan sopivan mittainen. 

”Totta kai sain hyödyllisiä materiaaleja käyttööni, mutta koulutus on vaatinut minulta myös työtä itseni ja oman työni kehittämiseksi”, hän toteaa. 

Verkko-opinnot sujuivat mainiosti, ja Doloczki kiittää teknistä toteutusta ja koulutuksen oppimisalustaa. 

”Videot, padlet ja muut alustat toimivat hienosti. Pidin siitä, että koulutus sisälsi paljon omaan työarkeeni liittyviä tehtäviä ja pohdiskelua. Siitä syntyi hyvin luonnollinen tuki työhöni ja tekemiseeni”, hän sanoo.

Doloczki innostui koulutuksen aikana dokumentoimaan osaamistaan myös työtehtäviään, ajatuksiaan ja osaamistaan myös e-portfolioon. 

Metataidoista eväitä kahviloiden arkeen 

Lilla Doloczki vastaa työssään kahden kahvilan arjen pyörittämisestä yhteensä noin kymmenen työntekijän kanssa. Työnkuvaan kuuluvat myös esihenkilötehtävät kuten työvuoroista ja tiimin yhteisistä työtavoista vastaaminen. 

Erityisen antoisa osuus koulutuksessa oli hänen mukaansa esihenkilön metataitoihin perehtyminen. Hän sai koulutuksen aikana kuusi osaamismerkkiä esihenkilön metataitoihin liittyen.  

”Johtamiseen liittyvät sosiaaliset taidot, ihmisten erilaisuuden huomioon ottaminen, arjen taidot ja tarpeet. Kävimme Teamsissa tosi hyviä pohdintoja muiden opiskelijoiden kanssa. Minulla on nyt aiempaa parempi käsitys siitä, millainen on hyvä esihenkilö. Opin todella paljon itsestäni ja siitä, miksi teen asioita tietyllä tavalla, esimerkiksi siitä, miten vaikka väsymys voi vaikuttaa johtamiseen. Voin reflektoida ja kehittää itsetuntemustani paljon myös tulevaisuudessa”, Doloczki tuumaa. 

Kokemusten jakamista 

Monet koulutuksen muista osallistujista olivat Doloczkille tuttuja jo entuudestaan. 

”Pääsimme yhdessä jakamaan kokemuksia esimerkiksi kaupan alan työntekijöiden kanssa”, hän kertoo. 

Koulutus on nyt loppusuoralla ja päättyy tämän vuoden toukokuussa. 

”Aihe kiinnostaa kovasti, ja haluan edelleen kehittyä esihenkilönä paremmaksi. Nyt minulla on kaksi kahvilaa vastuullani, joten koulutuksen päätyttyä pidän pientä taukoa ja keskityn työhöni ja opittujen asioiden soveltamiseen siinä. Voin ehdottomasti suositella koulutusta. Materiaali ja oppimisalustat olivat tosi hyviä. Tärkeintä on oma motivaatio tehdä ja kehittyä sekä oppia omasta johtajuudesta ja siitä, millaiseksi johtajaksi haluaa tulla.”

Haluatko kehittää osaamistasi esihenkilönä?
Lue lisää lähiesihenkilötyön koulutuksesta
Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Ammattitaito
Työelämäyhteistyö