Hyppää pääsisältöön

Henkilöstön kouluttaminen oppisopimuksella

Palvelu
Oppisopimus on oiva keino kehittää työntekijöiden osaamista ja ammattitaitoa työssä. Se on hyvä vaihtoehto myös silloin kun tarvitset koulutusta useammalle henkilölle. Oppisopimuskoulutuksella saat tarpeeseesi sopivinta osaamista nopeasti ja maksutta.

Oppisopimus sopii moneen tilanteeseen

Työntekijä opiskelee omissa työtehtävissään ja osallistuu opetukseen oppilaitoksessa muutamia kertoja kuukaudessa. Työnantajana voit saada koulutuskorvausta ja/tai palkkatukea oppisopimuskoulutuksen ajalta. Lue lisää tuki ja rahoitusvaihtoehdoista työntekijän palkkaamiseen.

Oppisopimusta voidaan käyttää esimerkiksi tilanteissa joissa

  • haluat lisätä, laajentaa tai syventää henkilöstösi osaamista
  • haluat järjestää henkilöstöllesi räätälöityä koulutusta
  • haluat hankkia pätevyyden työntekijällesi
  • haluat kouluttaa olemassa olevaa henkilöstöä työtehtävien tai osaamistarpeiden muuttuessa
  • yritykseesi tarvitaan uutta työvoimaa vakituisiin tai lyhytaikaisiin tehtäviin, esimerkiksi kesätyön ajaksi.

Opiskelija töihin työpaikalle

Voit palkata alan opiskelijan työntekijäksi oppisopimuksella. Opiskelija suorittaa oppisopimuksen aikana opintoihin liittyvän tutkinnon osakokonaisuuden. Opiskelija voi myös suorittaa tutkinnon loppuun oppisopimuksella riippuen tilanteesta ja työsuhteen kestosta. On myös mahdollista siirtyä koulutussopimuksesta oppisopimukseen.

Uuden työntekijän kouluttaminen

Voit kouluttaa uuden työntekijän oppisopimuksella esimerkiksi tilanteessa, jossa työntekijältä puuttuu alan ammatillinen koulutus tai osaamista tarvitsee syventää. Jos työllistät oppisopimuskoulutukseen työttömän työnhakijan, voit saada myös palkkatukea TE-toimistosta. Lisäksi kunnilla voi olla harkinnanvaraisia työllistämisen lisiä haettavana.

Omnia maksaa koulutuskorvausta uuden työntekijän oppisopimuksissa. Korvauksen suuruus on riippuvainen suoritettavasta tutkinnosta.

Henkilöstön osaamisen kehittäminen

Henkilöstön osaamista kannattaa kehittää, vahvistaa ja päivittää. Oppisopimus sopii yksittäisten työntekijöiden kouluttautumiseen ja räätälöityihin ryhmätoteutuksiin. Oppisopimuskoulutus on maksutonta lukuun ottamatta työnantajille räätälöityjä maksullisia henkilöstökoulutuksia.

Mitä oppisopimusopiskelu edellyttää työnantajalta?

Oppisopimuksella koulutat henkilöstöäsi helposti ja joustavasti. Oppisopimus voidaan solmia vakituiselle työntekijälle, jolloin oppisopimus tulee vakituisen työsuhteen rinnalle opintojen ajaksi. Määräaikaisessa työsuhteessa oppisopimus perustuu opiskelijan ja työnantajan väliseen määräaikaiseen työsopimukseen ja henkilökohtaiseen kehittämissuunnitelmaan.

Työntekijä opiskelee omissa työtehtävissään ja saa niistä suorituksia tutkintoonsa. Työntekijä osallistuu oppilaitosopetukseen tutkinnosta ja opinnoista riippuen yhdestä neljään kertaa kuukaudessa.

Sopimuksen aikana maksat opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista tai alalle kohtuullista palkkaa. Työtunteja opiskelijalla tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. 

Työnantajana tuet opiskelijaa tavoitteiden etenemisessä ja nimeät opiskelijalle työpaikkaohjaajan. Työpaikkaohjaaja auttaa perehtymisessä ja uuden oppimisessa sekä osallistuu arviointiin. Tietopuolinen koulutus oppilaitoksessa ja näytöt ovat sekä työnantajalle että opiskelijalle maksuttomia.

Työpaikkaohjaaja ohjaa opiskelijaa työpaikalla

Työpaikalla opiskelijaa ohjaa tehtävään valittu työpaikkaohjaaja. Työpaikkaohjaajana voi toimia esimerkiksi esimies tai muu työpaikan työntekijä. Järjestämme työelämän edustajille maksutonta työpaikkaohjaajakoulutusta, josta saat hyviä työkaluja opiskelijoiden ohjaamiseen. 

Tutustu tarkemmin työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaamiseen.

Asiakkaan kokemus

Joustava työelämässä oppiminen kiinnittää opiskelijan yritykseen

Työelämässä tapahtuva oppiminen avaa opiskelijalle ovet työelämään. Työnantajalle se on mahdollisuus kouluttaa työvoimaa yrityksen tarpeisiin.

Lue opiskelija Samuli Mikkolan ja yrittäjä Muamen Al-Azzawin haastattelu

Ota yhteyttä!

Me Omniassa olemme sinua varten – ota yhteyttä ja kartoitetaan yhdessä tilanne ja etsitään oikea ratkaisu juuri teille!

Takaisin ylös
Tagit:
Kehittäminen
Työelämäyhteistyö
Työllisyys