Hyppää pääsisältöön

Omnia Taitaja2023 Espoossa

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, joka toimii ammatillisen koulutuksen näyteikkunana. Kevään 2023 Taitaja-tapahtuma järjestetään Espoossa 8.–11.5.2023 ja pääjärjestäjänä toimii Omnia.
Ryhmä ammattiasuisia opiskelijoita näyttää oranssia huivia jossa lukee TeamOmnia.

Taitaja opiskelijalle

Taitaja-tapahtuma tarjoaa Omnian ammatilliselle opiskelijalle mahdollisuuden tuoda esille omaa osaamistaan sekä kehittyä alalla. Finaaliin pääsee semifinaalien kautta, jotka järjestetään eri ammatillisissa oppilaitoksissa tammi-helmikuun aikana. Kolmipäiväinen finaali kilpaillaan vuonna 2023 Espoon Tapiolan Urheilupuistossa 8.–11.5.2023.  

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 22 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Osa lajeista on jokaisena kilpailuvuonna ikärajattomia. 

”Voin suositella Taitaja-kisoja kaikille, jotka haluavat pientä jännitystä ja uusia kokemuksia elämäänsä.” – Tara, lähihoitajaopiskelija Omnia, Taitaja2022-finalisti.

”Taitaja-kisa on hänelle tai heille, jotka haluavat näyttää ihmisille oikeasti mitä osaa.” – Amanda, merkonomiopiskelija Omnia, Taitaja2022-finalisti.

Osallistumalla kilpailuun opiskelija voi syventää osaamistaan, pääsee tutustumaan muihin alan opiskelijoihin ja osaajiin ja verkostoituu työelämän kanssa. Suoritus näyttää ehdottomasti hyvältä ansioluettelossa. Kilpailuhenkisyys tarjoaa myös mahdollisuuden kehittää paineiden sietokykyä sekä sosiaalisia taitoja.

Näin osallistut

Ammatillinen opiskelija Omniassa, jos olet innostunut lähtemään mukaan kilpailemaan Taitaja2023 kilpailuun, ota yhteyttä omaan opettajaasi ja kerro halukkuudestasi osallistua. Ilmoittautumisaika semifinaaleihin on 3.–28.10.2022.

Semifinaalit järjestetään eri oppilaitoksissa viikolla 5, 30.1.–3.2.2023. Semifinaaleiden parhaimmisto jatkaa keväällä Espoossa järjestettäviin finaaleihin kilpailemaan suomen mestaruuksista ja upeista palkinnoista.

Taitaja Omnialle

Taitaja-kilpailu luo mahdollisuuksia ja avaa ovia ammatillisen koulutuksen kentällä. Vuosittain tapahtuman järjestämisestä vastaa ammatillinen oppilaitos ja vuonna 2023 päävastuu on Omnialla. Taitaja-kilpailu tarjoaa Omnian henkilöstölle näköalapaikan tapahtuman järjestämisestä sekä mahdollisuuden päästä kehittymään ammatillisesti. Kerätyn palautteen mukaan 93 % vuoden 2021–2022 lajivastaavista, joukkuejohtajista sekä huoltajaopettajista kokee Taitaja-tapahtuman kehittävän opetusta sekä 77 % heistä hyödynsi Taitaja-tehtäviä opetuksessa.

Omnian lisäksi tapahtumaa on toteuttamassa laaja yhteistyöverkosto, joka koostuu Skills Finlandista ry:stä, useista ammatillisista oppilaitoksista sekä noin 400 yritysyhteistyökumppanista. Yhteistyöstä hyötyvät niin Omnia, kuin yhteistyökumppani. Yhteistyö avaa lukemattomia mahdollisuuksia sekä tukee ammatillista kehittymistä molempiin suuntiin.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös lukuisia ammatilliseen koulutukseen liittyviä seminaareja sekä muuta oheisohjelmaa. Tapahtuma tuo myös kansainvälisiä ulottuvuuksia Espooseen, kun tapahtumassa nähdään kymmeniä kansainvälisiä Word Skills -kilpailijoita.

Yleistietoa tapahtumasta

Taitaja2023-tapahtuma järjestetään Espoossa 8.–11.5.2023. Päätapahtumapaikkana toimii Tapiolan urheilupuisto.

Tapahtuma on kaikille maksuton ja avoin. Tervetuloa tutustumaan ammatilliseen koulutukseen kevään 2023 suurtapahtumaan!

Tunnelmia Taitaja2022-kilpailusta Porissa

Klikkaa painiketta ja hyväksy analytiikkaevästeet katsellaksesi upotettua YouTube-videota
Following frame contains a video
Takaisin ylös
Tagit:
Ammattitaito
Kilpailutoiminta
Kulttuuritoiminta
Verkostot