Hyppää pääsisältöön

Kilpailutoiminta

Ammattikilpailut ovat loistava väylä tuoda omaa osaamista näkyväksi!

Omnian opiskelijana voit osallistua kansallisiin kilpailuihin ja tulla osaksi TeamOmniaa jo opintojesi alusta lähtien.

TeamOmnia edustaa Omniaa erilaisissa ammattitaito-, kulttuuri- ja urheilukilpailuissa. Joukkueen muodostavat opiskelijat sekä heidän valmentajansa ja kisahuoltajansa.

Kilpailuun osallistuminen on aina menestyksestä riippumatta hieno kokemus, tehokas tapa oppia sekä mahdollisuus näyttää omaa osaamistasi muille.

Ammattitaitokilpailut

Ammattitaitokilpailuissa pääset näyttämään omaa ammatillista osaamistasi, kehittämään ammattitaitoasi sekä verkostoitumaan muiden alan opiskelijoiden ja osaajien kanssa. Kilpailukokemus ja -menestys ovat myös hyviä lisiä ansioluetteloosi. 

Taitaja

Taitaja on Suomen merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa ratkotaan yli 40 ammattitaitolajin suomenmestaruudet. Kilpailu on tarkoitettu kisavuonna 21 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille ammatillisessa koulutuksessa oleville nuorille. Vuosittain järjestetään kymmeniä semifinaaleja, joihin osallistuu yli tuhat opiskelijaa. Finaalissa kilpailee 400 oman alansa osaajaa.

Lue lisää Taitaja-tapahtumasta (Skillsfinland.fi).

Omnia toimii pääjärjestäjänä Taitaja2023 Espoo -kisoissa. Tutustu tarkemmin tapahtumaan ja sen merkitykseen Omniassa.

EuroSkills  

EuroSkills on joka toinen vuosi järjestettävä ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailu. Kisassa ammattiin opiskelevat ja jo valmistuneet nuoret mittelevät oman alansa paremmuudesta yli 50 lajissa. Kilpailussa korostuvat tiimilajit ja uudet ammatit.

Lue lisää kansainvälisistä kilpailuista (Skillsfinland.fi).

WorldSkills 

WorldSkills on joka toinen vuosi järjestettävä nuorten kansainvälinen ammattitaitokilpailu. Kilpailussa ratkotaan maailmanmestaruudet noin 50 lajissa, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen aloja. Suurimmassa osassa lajeista kilpailijat ovat iältään alle 23-vuotiaita.

Lue lisää kansainvälisistä kilpailuista (Skillsfinland.fi).

Yhteyshenkilöt 

Thomas Vasenius (Taitaja- ja Skills-toiminta) thomas.vasenius@omnia.fi, 043 824 4169.

Kulttuurikilpailut

Kulttuurikilpailuissa saat esiintymiskokemusta ja pääset näyttämään lahjakkuuttasi erilaisissa kulttuurilajeissa kuten musiikissa, taiteessa, kirjoittamisessa tai esiintymisessä.

SAKUStars 

SAKUStars on vuosittain järjestettävä valtakunnallinen kulttuurikilpailu ammattiin opiskeleville. Kilpailuissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikan päällä tehtäville suorituksille. Kaikki Omnian ammattiin opiskelevat opiskelijat saavat osallistua kilpailuun, ja Omniasta onkin osallistuttu isolla joukolla sekä ennakkosarjoihin että livesarjoihin. 

2023 SAKUstars-kulttuurikilpailu järjestetään Kurikassa 25.-27.4.2023. Ilmoittaudu SAKUstars-kilpailuun täyttämällä ilmoittautumislomake (forms.office.com).

Lue lisää: SAKUstars (Sakustars.fi). 

Omnia Talent 

Osaatko laulaa, soittaa, näytellä, räpätä, esittää stand upia tai löytyykö sinulta jokin muu talentti? OmniaTalent ei ole kilpailu, vaan tapahtumaan voivat osallistua kaikki Omnian oppijat ja saada esiintymisistään ammattilaisilta palautetta. 

Yhteyshenkilöt 

Leena Wiikari (SAKUstars- ja kulttuuritoiminta) leena.wiikari@omnia.fi, 046 851 5211.

Toimipisteiden kulttuurivastaavat 

Toimipisteiden kulttuurivastaavat:

  • Leppävaara: Minna Järvinen ja Irmeli Huhtala-Paloniemi
  • Lakela: Kimmo Kovanen
  • Kirkkokatu: Johanna Virtanen ja Sakari Kannosto
  • Suomenoja: Teemu Savolainen
  • Lehtimäki: Elias Saura ja Taru Ratilainen
  • Kirkkonummi: Sirkka Snell ja Tiina Teräs

Urheilukilpailut

Urheilukilpailuissa sinulla on mahdollisuus päästä kilpailemaan oman liikuntaharrastuksesi parissa, tutustua uusiin liikuntalajeihin ja opiskelijoihin eri puolilla Suomea. 

SakuSport

Saku ry (Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto) järjestää vuosittain urheilu-/liikuntakilpailuja useassa eri lajissa.

Lue lisää: Saku ry:n Kisatapahtumat (sakury.fi).

Yhteyshenkilöt

Petra Sillanpää (Saku opiskelijaliikunta) petra.sillanpaa@omnia.fi, 046 851 5210.

Takaisin ylös
Tagit:
Ammattitaito
Kilpailutoiminta
Kulttuuritoiminta
Urheilutoiminta