Koulutuksen kuvaus
Pizzakokin työvoimakoulutuksessa opit ravintola-alalla tarvittavia taitoja. Opit asiakaspalvelua, tuotteiden raaka-aineiden tuntemusta, tuotteiden valmistamista, hygieniaosaamista, omavalvontaa sekä työlainsäädäntöä.
Koulutuksen aikana opit työskentelemään pikaruokaravintolan toiminnoissa monipuolisesti. Opit huomiomaan asiakkaat ja valmistamaan tuotteita asiakkaan toiveiden mukaisesti. Myös erilaisten juomatuotteiden myynti sekä erityisruokavaliot tulevat koulutuksessa tutuksi.
Koulutuksen myötä opit myös käyttämään kassatyössä tarvittavia työvälineitä, kuten kassapäätettä.
Koulutuksen jälkeen osaat työskennellä alan säädösten ja toimintaperiaatteiden mukaan. Erilaiset työmenetelmät ja -välineet tulevat koulutuksessa tutuiksi ja opit hyödyntämään niitä työssäsi.
Koulutuksen tiedot
Koulutuksen valintakriteerit
Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille henkilöille. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille, työttömyysuhan alaisille ja toistaiseksi lomautetuille työllisyyspalveluiden asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Lisäksi hakijalta edellytetään riittävää suomen ja englannin kielen taitoa. Suomen kielen kielitaitotasovaatimus on A2.2. Opetuskieli on suomi. Koulutukseen osallistuvan tulee täyttää alan terveydentilavaatimukset.
Koulutuksen kesto
Opinnot kestävät noin 4 kuukautta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.
Toteutus
Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työelämässä oppimisesta. Työelämässä oppimisen aikana noudatetaan työpaikan normaaleja työaikoja.
Hakeutuminen
Koulutukseen haetaan työllisyyspalvelujen kautta.