Koulutuksen kuvaus
Lounaskokin opinnoissa saat monipuolisen katsauksen erilaisten suurtalouskeittiöiden toimintaan. Opit tunnistamaan ja käyttämään tavallisimpia raaka-aineita sekä perehdyt kasvis- ja erikoisruokavalioihin. Myös asiakaspalvelu tulee opinnoissa tutuksi.
Opit valmistamaan lounasruokia ja leivontatuotteita myyntiin ja huomiomaan hävikin estämisen työssäsi sekä noudattamaan hygienialainsäädäntöä ja omavalvontasuunnitelmaa. Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.
Koulutuksen jälkeen osaat työskennellä alan työn säädösten, toimintaperiaatteiden, arvojen ja eettisten periaatteiden mukaan. Myös alan työmenetelmät ja -välineet tulevat koulutuksessa tutuiksi ja opit hyödyntämään niitä työssäsi.
Koulutuksen tiedot
Koulutuksen valintakriteerit
Koulutus on tarkoitettu ravintola-alan opinnoista kiinnostuneille henkilöille. Suomen kielen kielitaitotasovaatimus on A2.2. Koulutukseen osallistujien tulee täyttää tutkinnon terveydentilavaatimukset. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille, työttömyysuhan alaisille ja toistaiseksi lomautetuille työllisyyspalveluiden asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.
Koulutuksen kesto
Opinnot kestävät noin 8 kuukautta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.
Toteutus
Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työelämässä oppimisesta.
Koulutuksessa suoritettavat tutkinnon osat
Koulutus koostuu ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osista. Tutustu tutkinnon osien toteutussuunnitelmiin:
Hakeutuminen
Koulutukseen haetaan työllisyyspalvelujen kautta.