Hyppää pääsisältöön

Vuoden 2022 opettaja Tuula Tuhkanen tekee työtä opiskelijan onnistuminen edellä

Blogi | 25.05.2023
Liiketalouden opettaja Tuula Tuhkanen palkittiin Omnian Ammattilaisgaalassa Vuoden 2022 opettajana. Häntä kannustavat työssä opiskelijoiden onnistuminen, hyvä työyhteisö ja vahva tahtotila tehdä opiskelijoiden kaikki, mikä on mahdollista.
Tuula Tuhkanen Ammattilaisgaalassa

”Olen ollut Omniassa töissä kymmenen vuotta, ja palaute tuntuu mukavalta ja kannustavalta”, Tuula Tuhkanen kertoo.

Tuhkasen mukaan häntä vie eteenpäin sisäsyntyinen tahtotila tehdä kaikkensa opiskelijoiden eteen.

”Opiskelu ei ole muusta elämästä erillään, ja pyrin aina kohtaamaan opiskelijan kokonaisvaltaisesti. Joskus olen miettinyt, että työssä on vähän yhdistelmää lääkärin, terapeutin ja äidin työstä. Ajattelen, että tietynlainen rempseys, empaattisuus ja huumori ovat minulle ominaisia työssäni, ja niistä olen saanut myös myönteistä palautetta”, hän sanoo.

Vapaus tehdä omalla tavalla

Ennen Omniassa työskentelyä Tuhkanen toimi 25 vuotta hotellialalla. Kasvatustieteiden maisterin opintojen jälkeen tie toi Omniaan alun perin nuorten aikuisten osaamisohjelmaan.

Omnia on tarjonnut Tuhkaselle riittävästi vapautta tehdä asiat omalla tavallaan. Hän iloitsee siitä, että Omnia on vastuullinen työpaikka, jossa on hyvä työskennellä.

”Esihenkilöt ja toimialarehtorit sekä hirveän hyvä ja monipuolinen tiimi ovat tekemässä yhdessä töitä”, Tuhkanen tuumaa.

Työelämän rajapinnassa

Tuula Tuhkanen kertoo haluavansa olla opiskelijoiden kanssa myös tulevaisuudessa.

”Opiskelijoiden onnistuminen ja työllistyminen, joskus pitkienkin vaikeuksien jälkeen, ovat työni voimavara. On tärkeää luoda ja ylläpitää suhteita työelämään, ja erityisesti maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kohdalla se on merkittävä asia. Työelämässä tarvitaan edelleen lisää avarakatseisuutta, vaikka moni asia on siinä suhteessa parantunutkin. Oman työni tulevaisuuden näen paitsi opiskelijoiden kanssa myös entistä enemmän työelämän rajapinnassa”, hän tuumaa.

Paitsi opiskelijoista ja työtovereistaan, Tuhkanen saa työhönsä potkua myös omista harrastuksistaan.

”Bailatino, jooga ja avannossa käyminen tekevät aina hyvän mielen”, hän sanoo.

Klikkaa painiketta ja hyväksy analytiikkaevästeet katsellaksesi upotettua YouTube-videota
Following frame contains a video
Takaisin ylös
Tagit:
Kehittäminen Omniassa
Ammattitaito
Kehittäminen