Hyppää pääsisältöön

Omnia mukana kansainvälisessä MOSAIC-hankkeessa

Blogi | 23.09.2022
Omnia johtaa hankkeen tärkeintä työpakettia, jossa on tarkoitus kehittää kolme alakohtaista opintokokonaisuutta huonekalun valmistukseen, korujen valmistuksen ja taiteen ja muotoilun puolelle sekä lisäksi yrittäjyysaiheinen opintokokonaisuus. Työpakettiin kuuluu myös opettaiille suunnatut kurssit monikulttuurisuudesta ja digitaidoista.
MOSAIC-hankkeeseen osallistuvia henkilöitä ryhmäkuvassa.
MOSAIC-hanke käynnistyi syyskuussa Ranskan Lyonissa.

Euroopan komissio myönsi miljoonarahoituksen 4 982 647 euroa nelivuotisessa MOSAIC-hankkeessa tehtävälle artesaanialojen koulutuksen ja opetuksen kehittämiselle Euroopassa vuosina 2022-2026. Omnian osuus rahoituksesta on 496 650 euroa. Rahoituksesta 80 prosenttia (3 986 118 euroa) tulee Euroopan komissiolta. Jäljelle jäävä summa on hankkeeseen osallistuvien organisaatioiden omarahoitusosuutta.

Hanke kuuluu niin sanottujen COVE-hankkeiden eli eurooppalaisten ammatillisen koulutuksen huippuyksiköiden hankeperheeseen. Hanketta koordinoi Omnian pitkäaikainen ammatillisen koulutuksen kumppani SEPR Ranskasta.

Alakohtaiset opintokokonaisuudet ja monikulttuurisuustaitojen kehittäminen

Omnia johtaa hankkeen tärkeintä työpakettia, jossa on tarkoitus kehittää kolme alakohtaista opintokokonaisuutta huonekalun valmistukseen, korujen valmistuksen sekä taiteen ja muotoilun puolelle sekä lisäksi yrittäjyysaiheinen opintokokonaisuus ja kaksi kurssia opettajille. Opettajien kurssien aiheena ovat monikulttuurisuustietoisuuden kasvattaminen sekä digitaitojen kehittäminen.

Hankekonsortiossa on kuusden ammatillisen koulun lisäksi kaksi ammattikorkeakoulua, kauppakamareita ja niiden kattojärjestö sekä yksi puualan yritys. Suomesta Omnian lisäksi hankkeessa ovat mukana Lab-ammattikorkeakoulu sekä moderni espoolainen puualan yritys Wooden Oy. Kaikkiaan hankkeen partnerit tulevat seitsemästä eri maasta; Ranskasta, Kanadasta, Armeniasta, Belgiasta, Italiasta, Bulgariasta ja Suomesta.

Osaamistarpeiden ennakoinnilla alkuun

Hanke käynnistyi syyskuussa Ranskan Lyonissa pidetyssä ohjausryhmän kokouksessa. Hankkeessa tehtävä koulutuksen kehitystyö tehdään työelämän tarpeita kuunnellen. Siksi hanketyö käynnistyy tekemällä suuri artesaanialojen osaamistarpeiden ennakoinnin analyysi alojen yrityksille. Niiden vastauksissa määriteltyjen tarpeiden pohjalle rakennetaan opetussuunnitelmatyön kehittäminen.

Logo: Co-founded by the Erasmus Plus Programme of the European Union.
Kiinnostuitko hankkeesta?
Lue lisää hankkeesta
Takaisin ylös
Tagit:
Kehittäminen Omniassa
Kansainvälisyys
Kehittäminen
Monikulttuurisuus
Pedagogiikka
Verkostot